Ухвала
від 24.04.2023 по справі 455/598/23
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/598/23

Провадження № 2/455/291/2023

УХВАЛА

24 квітня 2023 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Кушніра А.В.,

секретар судового засідання Борковська Н.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа Добромильмька міська рада Самбірського району Львівської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

В підготовче судове засідання позивачка ОСОБА_1 не з`явилася, проте від її представника адвоката Бущака Р.Є. надійшла до суду заява, в якій просить розгляд справи проводити за відсутності позивача та його представника, а також просить залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Добромильську міську раду Самбірського району Львівської області.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з`явилися, надіслали суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Представник третьої особи Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області в підготовче судове засідання не з`явився, від міського голови Куляса П. надійшла заява в якій просить справу розглядати без участі представника Добромильської міської ради, заперечень проти позову немає.

Оскільки в судове засідання не з`явилися всі учасники справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до вимог ч. 2ст. 247 ЦПК України, не здійснюється.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно дост. 12 ЦПК України, учасники справимають рівніправа щодоздійснення всіхпроцесуальних правта обов`язків,передбачених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість:

1) керує ходом судового процесу;

2) сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами;

3) роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій;

4) сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом;

5) запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

За таких обставин, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача - адвоката Бущака Р.Є. та залучення Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області у даній справі як співвідповідача.

У зв`язку із вищенаведеним, у підготовчому судовому засіданні необхідно оголосити перерву.

Керуючись ст.ст.51,182,258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Бущака Руслана Євгенійовича задовольнити.

Залучити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, у якості співвідповідача - Добромильську міську раду Самбірського району Львівської області (юридична адреса: м. Добромиль, площа Ринок, 1, Самбірського району Львівської області, ЄДРПОУ 04056003).

Оголосити перервуу підготовчому судовому засіданні до 04 травня 2023 року 09год 30 хв.

Про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Копію ухвали надіслати Добромильській міській раді Самбірського району Львівської області.

Встановити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити, що у зазначений строк співвідповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву у якому письмово викласти свої заперечення проти позову. Відзив повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України. Зокрема, відзив повинен містити відомості, передбачені ч.3 ст.178 ЦПК України. Згідно вимог ч.4 ст.178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Згідно вимог ч.5 ст.178 ЦПК України до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: https://court.gov.ua/sud1322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Кушнір

Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110430791
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —455/598/23

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні