Ухвала
від 26.04.2023 по справі 522/4737/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/4737/23

Провадження № 2/522/3468/23

У Х В А Л А

26 квітня 2023 року Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Чернявської Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Купцова С.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду в місті Одесі клопотання представника Одеської міської ради про витребування доказів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває позов Одеської міської ради до ОСОБА_1 про скасування рішення державного реєстратора та звільнення самовільно зайнятої ділянки.

Ухвалою суду від 14 березня 2023 року відкрито провадження по справі, встановлено загальний порядок розгляду справи.

В матеріалах справи є клопотання представника Позивача про витребування доказів.

В обґрунтування зазначено, що для об`єктивного, повного та всебічного розгляду справи необхідним вбачається дослідження матеріалів реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна, а саме квартири АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні 26 квітня 2023 року представник Позивача клопотання підтримала та просила його задовольнити. Інші учасники справи не з`явились, сповіщались належним чином.

Суд дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про розгляд клопотання про витребування доказів за відсутності відповідача з метою збереження процесуального часу на розгляд цивільної справи.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про витребуваннядоказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ст.76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Частинами 6, 7, 8, 9ст. 84 ЦПК Українипередбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що вищевказані документи мають суттєве значення для подальшого розгляду справи по суті, є всі обґрунтовані підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.76-84,258-261,268,352-355 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Одеської міської ради про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського 6) належним чином засвідчені копії реєстраційної справи, що зберігається в електронній формі на об`єкт нерухомого майна: квартиру АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта: 350176451101).

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Чернявська Л.М.

Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110447089
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —522/4737/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні