Ухвала
від 25.04.2023 по справі 320/7690/22
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/7690/22

УХВАЛА

25 квітня 2023 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Файдюка В.В., суддів Мєзєнцева Є.І., Собківа Я.М., розглянувши клопотання Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) про повернення судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промбудколія» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року у задоволенні заяви представника Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу ДПС України, про залишення позову без розгляду - відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, відповідач - Головне управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) - звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати зазначену ухвалу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 квітня 2023 року у відкритті провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промбудколія» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - відмовлено.

20 квітня 2023 року на адресу Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання від відповідача про повернення судового збору, сплаченого за подання апеляційної скарги на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року відповідно до платіжного доручення № 3927 від 26 грудня 2022 року на суму 2481,00 грн. у зв`язку із відмовою у відкритті провадження.

Перевіривши доводи вказаної заяви та матеріали справи, суд приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення, з огляду на наступне.

В силу ч. 2 статті 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до ч. 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі:

1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом;

2) повернення заяви або скарги;

3) відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі;

4) залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням);

5) закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Статтею 143 КАС України визначено, що суд вирішує питання щодо судових витрат у рішенні, постанові або ухвалі.

Частиною 3 статті 7 Закону України «Про судовий збір» визначено, що повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Отже, зважаючи на те, що ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 квітня 2023 року відмовлено у відкритті провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року, суд дійшов висновку про наявність підстав для повернення судового збору у відповідності до п. 3 ч. 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір».

Керуючись ст.ст. 98, 205 КАС України,

У Х В А Л И В :

Клопотання Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) про повернення судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2022 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промбудколія» до Головного управління Державної податкової служби у Київській області (ВП) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - задовольнити.

Повернути Головному управлінню Державної податкової служби у Київській області (ВП) (код ЄДРПОУ 44096797) сплачений згідно платіжного доручення № 3927 від 26 грудня 2022 року судовий збір у розмірі 2481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) грн.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: В.В. Файдюк

Судді: Є.І. Мєзєнцев

Я.М. Собків

Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено28.04.2023
Номер документу110475048
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —320/7690/22

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 31.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 06.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Рішення від 24.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 24.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні