Ухвала
від 28.04.2023 по справі 523/5066/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/5066/23

Провадження №2/523/2885/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" квітня 2023 р. Суворовський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Бузовського В.В.,

при секретарі Петровської О.П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, в залі суду № 16, в м. Одесі, клопотання представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, -

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПАТ "Одеський завод гумових технічних виробів", Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про визнання договору недійсним, визнання права власності.

На адресу суду надійшло клопотання представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про участь в підготовчому засіданні, призначеному на 03 травня 2023 року на 11.30 годину, в режимі відеоконференції через Північно-західний апеляційний господарський суд.

Відповідно до ч. 1, 2, 7, 8 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно вимог ч. 7ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Розглянувши заявлене клопотання, судом було здійснено бронювання відеоконференції на сайті https://vr.court.gov.ua/ - Бронювання системи відеоконференцзв`язку та заброньовано проведення відеоконференції з Північно-західним апеляційним господарським судом на 03 травня 2023 року на 11.30 годину.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому представника відповідача, суд вважає за необхідне, клопотання представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях задовольнити та провести розгляд справи в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Північно-західному апеляційному господарському суду.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Підготовче засідання по цивільній справі № 523/5066/23 за позовом ОСОБА_1 до ПАТ "Одеський завод гумових технічних виробів", Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про визнання договору недійсним, визнання права власності,яке призначенена 03травня 2023року на11.30годину - провести в режимі відеоконференції.

Доручити Північно-західному апеляційному господарському суду, який розташований за адресою:33001, м. Рівне, вул. Яворницького, буд. 59, забезпечити проведення відеоконференції за участю представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях з Суворовським районним судом м. Одеси 03 травня 2023 року об 11.30 годині.

Представнику відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях з`явитись до Північно-західного апеляційного господарського суду, який розташований за адресою:33001, м. Рівне, вул. Яворницького, буд. 59, з документами, що посвідчують його особу - для участі в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції 03 травня 2023 року об 11.30 годині.

Суворовський районний суд м. Одеси доручає відповідним службовим особам Північно-західного апеляційного господарського суду перевірити документи, що посвідчують особу представника відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях та перебувати поряд із ним до закінчення судового засідання.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки, передбачені Цивільним процесуальним Кодексом України. Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису.

Копію ухвали, відповідно до вимог ч.8 ст. 212 ЦПК України, про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції направити до Північно-західного апеляційного господарського суду та представнику відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях.

У разі неможливості забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції - повідомити Суворовський районний суд м. Одеси.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала підписана 28.04.2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110505207
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —523/5066/23

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні