Ухвала
від 27.04.2023 по справі 350/228/23
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/228/23

Номер провадження 2/350/176/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2023 року Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Сокирко Л.М.,

секретаря судових засідань Видойник І.П.,

з участю сторін: позивачки ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Гордія В.Г.,

відповідачів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4

представника відповідачки ОСОБА_4 - адвоката Давимуки В.Я.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань № 2 Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області в селищі Рожнятів Калуського району Івано-Франківської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до ОСОБА_3 ,Перегінської селищноїради,державного реєстратора Рожнятівської селищної ради Кренціва Віктора Зеновійовича,державного реєстратораБрошнів-Осадської селищної радиЛокатира БорисаМихайловича,Головного управлінняДержгеокадастру в Івано-Франківськійобласті,приватного підприємства «ЛУГИ», ОСОБА_4 про скасування рішень,проекту землеустрою,державної реєстраціїземельної ділянкиу державномуземельному кадастріта скасуванняправа власностіна земельнуділянку,визнання договорударування недійсним,

в с т а н о в и в:

Позивачі ОСОБА_2 , ОСОБА_1 8 лютого 2023 року звернулися до суду із позовом до ОСОБА_3 ,Перегінської селищноїради,державного реєстратора Рожнятівської селищноїради КренціваВіктора Зеновійовича,державного реєстратораБрошнів-Осадськоїселищної ради Локатира Бориса Михайловича, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківськійобласті,приватного підприємства «ЛУГИ», ОСОБА_4 про скасування рішень,проекту землеустрою,державної реєстраціїземельної ділянкиу державномуземельному кадастріта скасуванняправа власностіна земельнуділянку,визнання договорударування недійсним.

Відповідно до ухвали судді Рожнятівского районного суду Івано-Франківської області від 1 березня 2023 року у справі було відкрито провадження в порядку загального позовного провадження із призначенням підготовчого судового засідання.

У підготовчому судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 та представник позивача ОСОБА_2 - адвокат Гордій В.Г. подали до суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та представник відповідачки ОСОБА_4 - адвокат Давимука В.Я. при вирішенні клопотання позивачів покладалися на розсуд суду, зазначивши, що залишення позовної заяви без розгляду є безумовним правом сторони.

Відповідачі: державний реєстратор Брошнів-Осадськоїселищної ради Локатир БорисМихайлович, представник Головного управлінняДержгеокадастру в Івано-Франківськійобласті подали до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідачі: державний реєстратор Рожнятівської селищноїради КренцівВіктор Зеновійович, представник приватного підприємства «ЛУГИ» у підготовче судове засідання не прибули, про причини неявки суду не повідомили.

З урахуванням думки учасників справи, суд вважає, що неявка у підготовче судове засідання відповідачів: державного реєстратораРожнятівської селищноїради КренціваВіктора Зеновійовича та приватного підприємства «ЛУГИ» не перешкоджає розгляду клопотання позивачів про залишення позовної заяви без розгляду.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що клопотання позивачки ОСОБА_1 та представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Гордія В.Г. підлягає задоволенню, виходячи зі слідуючого.

У відповідності до пункту 1 частини другої статті 200 Цивільного процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу зокрема про залишення позовної заяви без розгляду.

У відповідності до пункту 5 частини першої статті 257 Цивільного процесуального кодексу України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, зокрема, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормами Цивільного процесуального кодексу України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви. Подання заяви про залишення позову без розгляду є правом позивачів, яке не може бути обмежено судом.

Враховуючи, що позивачка ОСОБА_1 та представник позивача ОСОБА_2 - адвокат Гордій В.Г. подали до початку розгляду справи по суті заяву про залишення позову без розгляду, то суд вважає, що цей позов підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись пунктом 1 частини другої статті 200, пунктом 5 частини першої статті 257, статтею 260 Цивільного процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в:

Заяву позивачки ОСОБА_1 та представника позивача ОСОБА_2 адвоката Гордія Василя Григоровича про залишення позовної заяви без розгляду - задовольнити.

Залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до ОСОБА_3 ,Перегінської селищноїради,державного реєстратора Рожнятівської селищноїради Кренціва Віктора Зеновійовича,державного реєстратора Брошнів-Осадської селищної ради Локатира Бориса Михайловича,Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківськійобласті,приватного підприємства «ЛУГИ», ОСОБА_4 про скасування рішень,проекту землеустрою, державної реєстраціїземельної ділянкиу державномуземельному кадастріта скасуванняправа власностіна земельнуділянку,визнання договорударування недійсним.

Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення, а сторонами, які не були присутні у судовому засіданні в той же строк і в тому ж порядку з моменту отримання ними копії цієї ухвали.

Суддя: Сокирко Л.М.

СудРожнятівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110507132
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —350/228/23

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні