Ухвала
від 26.04.2023 по справі 755/2627/22
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/2627/22

Провадження №: 6/755/347/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" квітня 2023 р. суддя Дніпровського районного суду міста Києва Слободянюк А.А., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 про розстрочення виконання рішення суду у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магнат» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги, -

в с т а н о в и в:

У квітні 2023 року до Дніпровського районного суду міста Києва надійшла вказана заява.

Вивчивши матеріали даної заяви, приходжу до наступного.

За змістом положень частини третьої статті 3 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Розділом VI Цивільного процесуального кодексу України регулюються процесуальні питання пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб).

Так, згідно ч. 1 ст. 435 ЦПК України, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

При цьому, загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення викладені у статті 183 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, письмові заяви, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Так, судом встановлено, що в порушення вищенаведених норм закону, заявником не додано до матеріалів заяви докази її надсилання іншим учасникам справи, а зокрема ОСББ «Магнат», яке є заінтересованою особою за наведеною заявою.

У відповідності до приписів ч. 4 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої та другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

За встановлених обставин, перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 про розстрочку виконання рішення суду, приходжу до висновку про наявність підстав для її повернення без розгляду, оскільки при зверненні до суду заявником не долучено доказів, які мали підтвердити надіслання засобами поштового зв`язку та/або надання іншим учасникам справи копій даної заяви разом із додатками до неї, що зумовлює застосування наслідків, передбачених ч. 4 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 183, 260, 353, 354 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

заяву ОСОБА_1 про розстрочення виконання рішення у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Магнат» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги - повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя А.В.Слободянюк

Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110509921
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —755/2627/22

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Постанова від 29.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Рішення від 16.08.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні