Ухвала
від 21.04.2023 по справі 370/877/20
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Д.Ростовського, 35, смт. Макарів, Київська область, 08001, тел/факс (04578)5-13-39, e-mail inbox@mk.ko.court.gov.ua

У Х В А Л А

"21" квітня 2023 р. Справа № 370/877/20

Макарівський районний суд Київської області у складі головуючого судді Білоцької Л.В., при секретарі Лузану І.В., під час розгляду у підготовчому засіданні у порядку загального позовного провадження у залі суду смт Макарів цивільної справи за позовом

Києво-Святошинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Тетерівське лісове господарство» до Бучанської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 про визнання недійсними розпоряджень, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в :

У провадженні Макарівського районного суду Київської області знаходиться вказана цивільна справа, яка перебувала на розгляді у судді Мазки Н.Б., та відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.04.2023 року передана на розгляд судді Білоцькій Л.В.

Підготовче засідання у даній справі відкладено на 21.04.2023 року.

Відповідно доч.12ст.33ЦПК України,у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У підготовче засідання 21.04.2023 року належним чином повідомлені учасники справи не з`явилися.

Від прокурораКиєво-Святошинськоїокружної прокуратуриПироговської І.С.надійшло клопотанняпро замінупозивача уданій справіу порядкуст.55ЦПК України, а саме: Київського обласногота пом.Києву управліннялісового тамисливського господарствата Державногопідприємства «Тетерівськелісове господарство»на Київськуобласну державнуадміністрацію, посилаючись на те, що 27.05.2021 набрали чинності окремі положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28.04.2021 № 1423-IX (далі - Закон № 1423-ІХ).

Згідно з ч. 5 ст. 122 ЗК України, обласні державні адміністрації на їхній території передають земельні ділянки із земель державної власності, крім випадків, визначених ч.ч. 3, 4, 8 цієї статті, у власність або у користування у межах міст обласного значення та за межами населених пунктів, а також земельні ділянки, що не входять до складу певного району, або у випадках, коли районна державна адміністрація не утворена, для всіх потреб.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 31 ЛК України визначено, що обласні державні адміністрації у сфері лісових відносин у межах своїх повноважень на їх території передають у власність, постійне користування для ведення лісового господарства земельні лісові ділянки, що перебувають у державній власності, на відповідній території.

Крім того, за змістом п. 24 розділу X «Перехідні положення» ЗК України, землями комунальної власності територіальних громад вважаються всі землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад. Крім земель, зокрема, що використовуються органами державної влади, державними підприємствами, установами, організаціями на праві постійного користування (у тому числі земельних ділянок, що перебувають у постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств).

З аналізу зазначених норм законодавства вбачається, що землі лісового фонду належать до державної власності та перебувають у розпорядженні обласних державних адміністрацій.

Ураховуючи вищевикладене, з огляду на ст. 122 ЗК України, повноваження щодо розпорядження спірними земельними ділянками перейшли до Київської обласної державної адміністрації.

Клопотання просила розглянути у її відсутність.

Вирішуючи вказане клопотання, суд виходить з наступного.

Відповідно дост.55ЦПК України,у разісмерті фізичноїособи,припинення юридичноїособи,заміни кредиторачи боржникау зобов`язанні,а такожв іншихвипадках заміниособи увідносинах,щодо якихвиник спір,суд залучаєдо участіу справіправонаступника відповідноїсторони аботретьої особина будь-якійстадії судовогопроцесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи обгрунтування клопотання, суд приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення, з огляду на вимоги ст. 55 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання слід відкласти.

Керуючисьвимогами ст. ст.55, 198, 260-261 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Клопотання прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури Пироговської І.С. про залучення до участі у даній справі правонаступника задовольнити.

Залучити до участі у даній справі правонаступника позивача Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства та позивача Державного підприємства «Тетерівське лісове господарство» - Київську обласну державну адміністрацію (код ЄДРПОУ 43750115).

Підготовче засідання відкласти до 23 травня 2023 року о 10 год. 30 хв., яке відбудеться в приміщенні Макарівського районного суду Київської області, за адресою: Київська обл., смт Макарів, вул. Димитрія Ростовського, 35, зал засідань №3, про що повідомити учасників справи.

Копію даної ухвали надіслати до Київської обласної державної адміністрації (01196, м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Білоцька

Дата ухвалення рішення21.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110516581
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —370/877/20

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні