Ухвала
від 01.05.2023 по справі 638/16147/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/16147/21

Провадження № 2-во/638/65/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 травня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Орос О.В., розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лада-Євробуд» про виправлення описки в рішенні Дзержинського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2023 року по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лада-Євробуд» до ОСОБА_1 , Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Ю.Ес.Ай» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство зобмеженою відповідальністю«Лада-Євробуд»(далі позивач)звернувся досуду зпозовом до ОСОБА_1 , Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Ю.Ес.Ай» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2023 року позов ТОВ «Лада-Євробуд» до ОСОБА_1 , ТДВ «СК «Ю.Ес.Ай» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди задоволено частково.

19 квітня 2023 року від представника ТОВ «Лада-Євробуд» до суду надійшла заява про виправлення описки. Заяву мотивовано тим, що при постановленні рішення судом було допущено описку в організаційно-правовій формі господарського товариства відповідача, а саме неправильно зазначено форму відповідача як ТОВ «СК«Ю.Ес.Ай»,замість правильноїформи ТДВ «СК «Ю.Ес.Ай». Крім того в резолютивній частині рішення неправильно зазначено РНОКПП відповідача ОСОБА_1 .

Згідно ч. 2ст. 269 ЦПК Українипитання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про виправлення допущених в судовому рішенні описок.

Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2023 року позов ТОВ «Лада-Євробуд» до ОСОБА_1 , ТОВ «Страхова компанія «Ю.Ес.Ай» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди задоволено частково.

З досліджених матеріалів справи вбачається, що в зазначеному рішенні судом було допущено описку в організаційно-правовій формі відповідача, а саме помилково зазначено як ТОВ, замість правильної форми ТДВ, а також допущено описку в РНОКПП відповідача ОСОБА_1 , неправильно зазначено номер НОМЕР_1 , замість правильного номеру НОМЕР_2 .

Таким чином, в повному тексті рішення Дзержинського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2023 року допущено описки, які підлягають виправленню.

Відповідно до ч.1 ст.269ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

За таких обставин суд приходить до висновку щодо наявності підстав для виправлення описки.

Враховуючи характер допущених описок, суд вважає за можливе виправити їх без повідомлення (за відсутності) учасників справи.

Керуючись ст. 258-261, 269, 353, 354 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Виправити описку в рішенні Дзержинського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2023 року по цивільній справі № 638/16147/21 (провадження № 2/638/1067/23) за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лада-Євробуд» до ОСОБА_1 , Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Ю.Ес.Ай» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди шляхом зазначення в тексті рішення правильної організаційно-правової форми відповідача як Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Ю.Ес.Ай», замість помилково зазначеної форми Товариство з обмеженою відповідальністю «Ю.Ес.Ай» та шляхом зазначення в резолютивній частині рішення правильного РНОКПП відповідача ОСОБА_1 - НОМЕР_2 , замість помилково зазначеного «НОМЕР_1 ».

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали. Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених участині другійстатті 358 Цивільного процесуального кодексу України.

Суддя О.В. Орос

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено03.05.2023
Номер документу110538628
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —638/16147/21

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Орос О. В.

Рішення від 06.02.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Орос О. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Поволяєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні