Ухвала
від 27.04.2023 по справі 626/1068/23
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1068/23

Провадження № 1-кс/626/483/2023

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення обшуку

27 квітня 2023 року м. Красноград

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 , яке погоджене з прокурором Красноградської окружної прокуратури на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42023222100000029 від 03.04.2023 року за ч.4 ст.185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

27.04.2023р. до суду надійшло клопотання слідчого про отримання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що 03.04.2023 року до Красноградської окружної прокуратури Харківської області надійшла письмова заява від директора одного з підприємств, розташованих на території Красноградського району, Харківської області про те, що невстановлені особи з числа працівників даного підприємства систематично протягом тривалого часу здійснюють крадіжку товарно-матеріальних цінностей з його території, які перебувають на балансі підприємства.

Відповідні відомості згідно з чинним кримінальним процесуальним законодавством було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023222100000029 від 03.04.2023 року за попередньою правовою кваліфікацією ч.4 ст.185 КК України - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

Допитаний в якості представника потерпілого керівник ПП «Андріївка» ОСОБА_4 надав наступні показання: що він являється керівником ПП «Андріївка», код ЄДРПОУ 32081117, яке розташоване в с. Андріївка Красноградського району Харківської області. ОСОБА_4 внаслідок самостійного спостереження за відеокамерами стало відомо про нестачу товарно-матеріальних цінностей, а саме що з території вищевказаного підприємства хтось з числа його працівників систематично здійснює крадіжку дизельного палива та інших товарно-матеріальних цінностей.

У ОСОБА_4 є підстави вважати, що до вчинення вказаних крадіжок можуть бути причетні наступні особи:

- головний інженер ПП «Андріївка» ОСОБА_5 , який користується абонентським номером НОМЕР_1 та якому надано у постійне користування службовий автомобіль марки «Нива» темно-зеленого кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_2 ___;

- головний енергетик ПП «Андріївка» ОСОБА_6 , який користується абонентським номером НОМЕР_3 , та який в роботі на підприємстві використовує власний автомобіль марки ВАЗ 2106 світлого кольору.

Також ОСОБА_4 , додав, що практично на всіх автомобілях, які використовуються ПП «Андріївка» та якими керують його працівники - встановлені трекери, а саме спеціальні пристрої, які в режимі реального часу дозволяють відслідковувати маршрут вказаних транспортних засобів на невизначену відстань з затримкою всього в декілька хвилин. Такий трекер, в тому числі встановлений у службовий автомобіль ОСОБА_5 .

Також ОСОБА_4 хотів би додати, що на території його підприємства знаходяться два потужних дизельних генератора з паливним баком не менше 300 л, доступ до яких є як у ОСОБА_5 , так і в ОСОБА_6 , в тому числі на території підприємства зберігається чимала кількість транспортних засобів, зокрема спеціальної господарської техніки з дизельним паливом, доступ до яких також, зокрема, є у ОСОБА_5 . Протягом останніх пів року на останніх впала підозра про крадіжку ними дизельного палива з тих причин, що мною завдяки прихованій камері відео спостереження, розміщеній на території підприємства, зафіксовано факт, як ОСОБА_6 зливав у каністри з генератора дизельне паливо. Також, при відслідковуванні руху маршруту автомобіля ОСОБА_5 стало підозрілим те, що вказаний автомобіль як на території підприємства, так і за його межами, зупиняється та пересувається в тих місцях, де не проводиться ніяка робота та водій самовільно обирає вказані маршрути, в зв`язку з чим ОСОБА_4 вважає, що у вказаних випадках скоріш за все особи накопичують крадене дизельне паливо, як з генераторів, так із тракторів та іншої техніки, після чого одним разом вивозять крадене з території підприємства та збувають стороннім особам для отримання прибутку.

Так, протягом останніх півроку, аналізуючи рух маршрутів ТЗ підприємства було виявлено факт того, що ОСОБА_5 на вищевказаному службовому автомобілі практично щотижня став їздити до м. Красноград, Харківської області у ті дні, коли керівництвом підприємства він до м. Красноград не направлявся та ніяку роботу там не виконував, в зв`язку з чим ОСОБА_4 вдалося декілька разів за ним прослідкувати, завдяки чому підтвердився факт збуту останнім дизельного палива з використанням вказаного службового авто. Так, в кінці лютого чи на початку березня 2023 року, точної дати ОСОБА_4 не пам`ятає, він в черговий раз помітив, що встановлений трекер в службове авто Нива ОСОБА_5 показав рух авто в напрямку м. Красноград, після чого він одразу виїхав за останнім прослідкувати. При цьому ОСОБА_5 приїхав на службовому авто за адресою АДРЕСА_1, а ОСОБА_4 зупинився на відстані спостерігати, що відбуватиметься. Під час цього останній побачив, як із території подвір`я вказаного домоволодіння вийшов чоловік віком близько 45 років, після чого ОСОБА_5 дістав зі службового авто 4 наповнені каністри ємністю 20 л кожна та передав вказаній особі.

Враховуючи вищевикладене, ОСОБА_4 прохає вжити заходів, щодо документування злочинної діяльності вищевказаних осіб та притягнення останніх до кримінальної відповідальності.

В зв`язку з цим виникла необхідність підтвердження чи спростування того факту, що вищезазначена особа причетна до кримінального правопорушення, а саме до крадіжки дизельного пального.

Вищевикладене дає підстави достовірно вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , куди часто на транспортному засобі приїжджає ОСОБА_4 можуть зберігатись паливно-мастильні матеріали, які належать ПП «Андріївка» та які можуть мати значення для кримінального провадження.

Відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру право власності на нерухоме майно - домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_7 .

В ході обшуку необхідно відшукати та вилучити паливо-мастильні матеріали та будь-яке інше майно, яке може належить ПП «Андріївка», а також матеріальні та електронні носії інформації в яких можуть міститись відомості, щодо скоєного кримінального правопорушення.

Слідчий суддя розглянувши вказане клопотання, дослідивши надані до нього матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, вважаю, що клопотання слідчого про дозвіл на обшук, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.91 - 93 КПК України одними із обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні є подія кримінального правопорушення, винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив та вид і розмір шкоди завданої кримінальної правопорушення. Обов`язок доказування вищевказаних обставин покладається на слідчого, прокурора та в установлених випадках - на потерпілого. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів зокрема шляхом проведення слідчих дій.

Згідно зі ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке було здобуту у результаті його вчинення.

В ході розгляду клопотання встановлено, що воно відповідає вимогам ст.234 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим СВ Красноградського ВП ГУНП досудового розслідування даного кримінального правопорушення, надані матеріали дають суду підстави для висновку про те, що відшукуванні речі, щодо яких слідчим винесено клопотання, у сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані у якості доказів в ході досудового розслідування чи під час судового розгляду, а іншими способами встановити вищевказані дані неможливо.

За встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання вказаних вище документів, тому що існують цілком обґрунтовані ризики їх приховування, пошкодження, псування чи знищення. Відповідно необхідно усунути будь-яку можливість стороннім особам володіти ними. Не вилучення даних документів може призвести до фактично повного знищення слідів кримінального правопорушення, а отже - до неможливості виконання завдань кримінального провадження, передбачених ст.2 КПК України.

Відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру право власності на нерухоме майно - домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_7 .

В ході обшуку необхідно відшукати та вилучити паливо-мастильні матеріали та будь-яке інше майно, яке може належить ПП «Андріївка», а також матеріальні та електронні носії інформації в яких можуть міститись відомості, щодо скоєного кримінального правопорушення.

Відповідно до положень ч.4 ст.107 КПК України судове засідання проводилось з застосуванням технічних засобів фіксування кримінального провадження.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42023222100000029 від 03.04.2023 року за ч.4 ст.185 КК України - задовольнити.

Надати слідчому СВ Красноградського РВП ОСОБА_2 , а також органу досудового розслідування СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області, а саме групі слідчих та прокурорів, якими здійснюється досудове розслідування у даному кримінальному провадженні (відповідно до витягу з ЄРДР) дозвіл на проведення обшуку на території домоволодіння, яке на праві власності належить ОСОБА_7 , а саме в її житлі - будь-якому приміщенні незалежно від його правового статусу та призначення, що пристосоване для тимчасового чи постійного проживання в ньому фізичних осіб та складових частинах до нього та в інших його володіннях - транспортних засобах, земельній ділянці, гаражі, інших будівлях та приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого призначення, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукування та вилучення паливо-мастильних матеріалів та будь-якого іншого майна, яке може належати ПП «Андріївка», інших матеріально-товарних цінностей, електронних носіїв інформації в яких можуть міститись відомості, щодо скоєного кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Виготовити дві копії ухали, які чітко позначити як копії.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу110538914
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —626/1068/23

Ухвала від 26.05.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 28.04.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні