Ухвала
від 06.09.2006 по справі 4/65-38
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/65-38

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ

ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Від  "06" вересня 2006 р.                                                        по справі  № 4/65-38

За скаргою Відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком",           м. Луцьк

на бездіяльність Державної виконавчої служби у м. Луцьку

у справі за позовом Відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком",          м. Луцьк

до відповідача: приватного підприємця Сохача Віктора Євгенійовича, м. Луцьк

про стягнення 3 706,59 грн.

Суддя          Шум М.С.

За участю представників сторін:

від скаржника: Третяк М.О., юрисконсульт (доручення №3025 від 12.08.2005р.)

від відповідача: не з'явився

від ВДВС: не з'явився

Суть спору: скаржник – товариство "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком" звернулося в господарський суд із скаргою на бездіяльність державної виконавчої служби у м. Луцьку в котрій просить зобов'язати ДВС вжити всіх заходів для виконання рішення та наказу суду стосовно стягнення з приватного підприємця Сохача Віктора Євгенійовича на користь ВАТ "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком" заборгованості.

Господарський суд Волинської області ухвалою від 28.08.2006р. зобов'язав ДВС у             м. Луцьку подати суду відзив на скаргу. Явку представників сторін визнав обов'язковою. Однак вимоги суду не були виконані.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши подані ВАТ "Укртелеком" документи, господарський суд, - ВСТАНОВИВ: рішенням господарського суду Волинської області від 18.04.2006р. у справі №4/65-38 було постановлено стягнути з приватного підприємця Сохача Віктора Євгенійовича на користь ВАТ "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком" 3620,00грн. основної заборгованості 43,15 грн. індексу інфляції та 43,44грн. –3 % річних, 102грн. державного мита та 118 грн. за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

На підставі та на виконання зазначеного рішення господарського суду було видано наказ №4/65-1 від 03.05.2006р.

Відповідно до статті 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є обов'язковість рішень суду.

Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України передбачено, що рішення, ухвала, постанова господарського суду підлягають обов'язковому  виконанню підприємствами, установами, посадовими особами.

Центр будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком" 11.05.2006р. звернувся у ДВС у м. Луцьку із заявою про відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження", виконавче провадження – це сукупність дій органів і посадових осіб Державної виконавчої служби, спрямованих на примусове виконання рішень судів та інших органів, яке здійснюються на підставах, у спосіб та в межах повноважень, визначених чинним законодавством України, а також рішеннями, що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню.

Законом України "Про виконавче провадження" встановлено, що державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії (ст. 5 даного Закону).

Відповідно до ст. 27 Закону України "Про виконавче провадження" копії постанов державного виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження), які повинні бути доведені державним виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам із супровідними листами простою кореспонденцією.

Державним виконавцем або іншою особою, уповноваженою державним виконавцем, документи виконавчого провадження можуть бути вручені особисто сторонам або іншим учасникам виконавчого провадження під розписку.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 25 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець зобов'язаний провести виконавчі дії по виконанню рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження.

Однак, ДВС у м. Луцьку не вчиняв дій щодо виконання рішення господарського суду від 18.04.2006р. та наказу господарського суду Волинської області від 03.05.2006р. №4/65-1 у порядку та в строки визначені чинним законодавством України, а тому суд прийшов до висновку про підставність скарги товариства "Укртелеком".

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 25, 27 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 1212 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Скаргу відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Центру будівництва та ремонту засобів електрозв'язку Волинської філії ВАТ "Укртелеком" задовольнити повністю.

2. Державній виконавчій службі у м. Луцьку вчинити всі необхідні дії щодо виконання рішення господарського суду від 18.04.2006р. в строки і порядку визначеному Закону України "Про виконавче провадження" та Інструкцією про вчинення виконавчих дій.

          Суддя                                                             Шумом Миколою Сергійовичем

Дата ухвалення рішення06.09.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу110562
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/65-38

Судовий наказ від 21.06.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 12.05.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Ухвала від 30.06.2009

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Ухвала від 09.06.2009

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Рішення від 13.05.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Рішення від 05.06.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Ухвала від 06.09.2006

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні