Ухвала
від 01.05.2023 по справі 523/15145/18
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/15145/18

Провадження №2/523/356/23

У Х В А Л А

"01" травня 2023 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Середа І.В., розглянувши клопотання представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Павлишина Юрія Миколайовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

УСТАНОВИЛА:

В провадженніСуворовського районногосуду м. Одесизнаходиться справаза позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні власністю шляхом виселення.

На адресу суду 28 квітня 2023 року надійшло клопотання представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Павлишина Ю.М. про участь в судовому засіданні, призначеному на 10 травня 2023 року о 12.10 годині, та у всіх інших судових засіданнях по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно з ч. 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У Суворовському районному суді м. Одеси є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням системи "ЕаsуСоn", а саме: наявність обладнання та можливість його використання.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та ЦПК України, та з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку "ЕаsуСоn".

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "ЕаsyCon" (https://easycon.com.ua/). Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "ЕаsуСоп" знаходиться за веб-посиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду адвокату Павлишину Ю.М. необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити адвокату Павлишину Ю.М., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_2 про можливість його участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "ЕаsуСоn" за умов дотримання вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконферецзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участю сторін поза межами приміщенням суду затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020р. № 196, у випадку неможливості його особистої явки до суду.

Керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Заяву представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Павлишина Юрія Миколайовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Забезпечити участь представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Павлишина Юрія Миколайовича в судових засіданнях у справі № 523/15145/18 в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту підписання.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено04.05.2023
Номер документу110566212
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —523/15145/18

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні