Ухвала
від 01.05.2023 по справі 200/1515/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

01 травня 2023 року Справа №200/1515/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Дмитрієва В.С., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження (в порядку письмового провадження) справу за позовною заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (місцезнаходження: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Митрополитська, б. 175, ЄДРПОУ 38652962) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

11 квітня 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, що поданий адвокатом Єрьміною Вікторією Анатоліївною, з вимогами:

- визнати протиправною бездіяльність Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області щодо не нарахування та невиплати ОСОБА_1 , як учаснику бойових дій , грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки за 2017, 2019, 2020 роки, виходячи з розміру грошового забезпечення на день звільнення 9 квітня 2020 року;

- зобов`язати Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області виплатити ОСОБА_1 , як учаснику бойових дій , грошову компенсацію за всі невикористані дні додаткової відпустки за 2017, 2019, 2020 роки, виходячи з розміру грошового забезпечення на день звільнення - 9 квітня 2020 року.

Позовні вимоги мотивовані тим, що всупереч п. 12 ч. 1 ст. 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту позивачу не було проведено усіх необхідних розрахунків на час прийняття наказу про звільнення.

Ухвалою судді від 14 квітня 2023 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), витребувано у відповідача докази по справі.

26 квітня 2023 року від відповідача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області на 16 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області, оскільки у 2017, 2019 та 2020 роки ОСОБА_1 не проходила службу в Головному управлінні, а перебувала на грошовому забезпеченні у 16 державному пожежно-рятувальному загоні Головного управління ДСНС України у Донецькій області, який здійснював нарахування та виплату грошового забезпечення.

Відповідно до ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Оскільки у спірний період ОСОБА_1 перебувала на грошовому забезпеченні у 16 державному пожежно-рятувальному загоні Головного управління ДСНС України у Донецькій області, який здійснював нарахування та виплату грошового забезпечення, при цьому, ураховуючи, що думка позивача стосовно заміни відповідача невідома, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі другим відповідачем 16 державному пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Відповідно до частини 6 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Керуючись статтями 48, 80, 243, 248, 256, 262, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі №200/1515/23 другим відповідачем 16 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області (код ЄДРПОУ 38152963, місцезнаходження: Донецька обл., м. Костянтинівка, вул. Бурденко, 24).

16 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали може подати відзив на позовну заяву. У разі подання відзиву, його копія та додані до нього документи мають бути надіслані (надані) до суду та позивачу одночасно.

Копію ухвали направити сторонам, копію позову з додатками направити до 16 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Повідомити учасників справи про необхідність надання суду зазначених в ухвалі документів шляхом направлення їх до суду електронною поштою на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через підсистему "Електронний суд".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.С. Дмитрієв

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено04.05.2023
Номер документу110578826
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/1515/23

Рішення від 07.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 14.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні