Ухвала
від 01.05.2023 по справі 643/3149/23
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/3149/23

Провадження № 2-о/643/139/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 травня 2023 року суддя Московського районного суду м. Харкова Задорожна А.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Коротенко Олега Івановича, заінтересована особа: Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, про встановлення факту, що має юридичне значення,

встановив:

ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Коротенко О.І., звернувся до Московського районного суду м. Харкова із заявою, заінтересована особа: Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 01.05.2023 прийнято до розгляду заяву, після усунення недоліків, та відкрито провадження у справі.

Разом із заявою на виконання ухвали суду від 21.04.2023, заявник надав клопотання про витребування доказів.

Суд, дослідивши доводи клопотань, встановив таке.

Відповідно до ч.1 ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно положень ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1, п.2 ч.2 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються висновками експертів.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відтак, з урахуванням позовних вимог та заявлених клопотань, суд доходить висновку про задоволення клопотання представника заявника про витребування доказів, які є необхідними для визначення повних відомостей щодо місця мешкання заявника, а саме витребування у Комунального підприємства «Міський архів» (61052 м. Харків, вул. Конєва, 7, поштова адреса arhiv@city.kharkov.ua) копії документів (відомостей) щодо реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_1 у гуртожитку Харківської книжної фабрики «Комуніст» (сучасна назва АТ «Харківська книжкова фабрика «Глобус» код ЄДРПОУ 02470187).

Керуючись ст.ст. 294, 295-297 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 , адвоката Коротенко О.І. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Комунального підприємства «Міський архів» (61052 м. Харків, вул. Конєва, 7, поштова адреса arhiv@city.kharkov.ua) копії документів (відомостей) щодо реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_1 у гуртожитку Харківської книжної фабрики «Комуніст» (сучасна назва АТ «Харківська книжкова фабрика «Глобус» код ЄДРПОУ 02470187).

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребується доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена протягом 15 днів шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду або через Московський районний суд м. Харкова.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, може подати апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: А.М. Задорожна

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110602838
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —643/3149/23

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Задорожна А. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Задорожна А. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Задорожна А. М.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Задорожна А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні