Ухвала
від 28.04.2023 по справі 717/676/23
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 717/676/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2023 року слідчий суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

розглянув клопотання адвоката ОСОБА_4 про скасування арешту майна.

Встановив:

Згідно ухвали слідчого судді Кельменецького районного суду від 21 квітня 2023 року на підставі пункту 1 частини 2 статті 170 КПК України, було накладено арешт на автомобіль «DAF» номерний знак НОМЕР_1 . Заборонено приватній фірмі « НОМЕР_2 » та ОСОБА_5 розпоряджатися та користуватися автомобілем «DAF» номерний знак НОМЕР_1 .

Представник приватної фірми «ТРУД» адвокат ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням у якому просить скасувати арешт автомобіля з тих підстав, що за час досудового розслідування проведено експертизу вилученого автомобіля і встановлено, що ідентифікаційний номер шасі (рами) пошкоджений продуктами корозії та непридатний для візуального зчитування, без ознак навмисного знищення. Вважає, що у накладенні арешту на автомобіль відпала потреба.

Прокурор ОСОБА_3 та дізнавач ОСОБА_6 в судовому засіданні не заперечують щодо задоволення клопотання.

Адвокат ОСОБА_4 в судове засідання не з?явився та надіслав до суду заяву у якій просить розглянути клопотання за відсутності представника ПФ «ТРУД».

Вислухавши думку прокурора, вважаю, що клопотання слід задовольнити.

Згідно до п.2 ч.1 ст. 174 КПК України, арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Власник майна довів, що відпала потреба в подальшому застуванні арешту транспортного засобу. Прокурор та дізнавач не заперечують ту обставину, що із вилученим автомобілем проведені всі необхідні слідчі дії.

З дослідженої копії висновку експерта №СЕ-19/126-23/3484-КДТЗ від 26.04.2023 року вбачається, що ідентифікаційний номер шасі (рами) НОМЕР_3 транспортного засобу «DAF» «XF 460 FT», номерний знак НОМЕР_1 пошкоджений продуктами корозії, та не придатний для візуального зчитування, без ознак навмисного знищення. Ідентифікаційний номер транспортного засобу «DAF» «XF 460 FT», номерний знак НОМЕР_1 є: НОМЕР_3 . Ідентифікаційний номер двигуна транспортного засобу «DAF» «XF 460 FT», номерний знак НОМЕР_1 нанесений першопочатково способом, який використовується підприємством виробником та змінам не піддавався.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 98, 170-174 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

На підставі пункту 2 частини 1 статті 174 КПК України, скасувати арешт на автомобіль «DAF» номерний знак НОМЕР_1 , який був накладений згідно ухвали слідчого судді Кельменецького районного суду від 21 квітня 2023 року.

Автомобіль «DAF» номерний знак НОМЕР_1 повернути приватній фірмі « НОМЕР_2 ».

Виконання ухвали доручити начальнику сектора дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_7 .

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110603522
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —717/676/23

Ухвала від 28.04.2023

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 21.04.2023

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні