Ухвала
від 03.05.2023 по справі 279/2742/23
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження №2-о/279/89/23

Справа № 279/2742/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі та призначення до судового розгляду

03 травня 2023 року місто Коростень

Суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Коваленко В.П., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) , заінтересовані особи: Коростенський міський центр соціальної підтримки дітей та сімей " Віри , Надії , Любові" ( м. Коростень, провулок Гербовий,14), Служба у справах дітей виконавчого комітету Коростенської міської ради Житомирської області ( м. Коростень, вул. Грушевського, 22), Служба у справах дітей Олевської міської ради Житомирської області ( 11001 м. Олевськ, вул. Свято -Миколаївська,4), Коростенська окружна прокуратура ( м. Коростень, вул. Героїв Чорнобиля ,10) про усиновлення.

УСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з даною заявою, в якій просить дозволити йому усиновити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та внести відповідні зміни в актовий запис про народження дитини.

Протоколом автоматизованого розподілу справ визначено присяжних для розгляду даної справи.

Заява відповідає вимогам, передбаченим ст.ст.175-177, 184 ЦПК України та підсудна Коростенському міськрайонному суду Житомирської області . Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі, не встановлені.

Відповідно до ч.ч.1,7, 9 ст.7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, або за клопотанням учасників справи з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, уст оновлених законом. Про розгляд справи у закритому судовому засіданні постановляється ухвала.

Крім того, ч.1ст.313 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади , а також дитини, якщо вона за віком та станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищезазначену цивільну справу слід розглядати у закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.175,187, 313 ЦПК України ,

ПОСТАНОВИВ :

Відкрити провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , , заінтересовані особи: Коростенський міський центр соціальної підтримки дітей та сімей " Віри , Надії , Любові" , Служба у справах дітей виконавчого комітету Коростенської

міської ради Житомирської області , Служба у справах дітей Олевської міської ради Житомирської області , Коростенська окружна прокуратура про усиновлення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження в закритому судовому засіданні у складі одного судді і двох присяжних.

Залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Житомирській області ( м. Коростень, вул. Грушевського,25)

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Коростенського міськрайонного суду Житомирської області на 29 травня 2023 року о 15:00 год., за участю заявника та заінтересованої особи.

Встановити заінтересованим особам 15-ти денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересовані особи мають право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч.4ст.178 ЦПК України , одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Встановити заявникам 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її складання.

Суддя Коростенського

міськрайонного суду В.П. Коваленко

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110605036
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —279/2742/23

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні