Ухвала
від 02.05.2023 по справі 541/722/23
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/722/23

Провадження № 2/541/341/2023

У Х В А Л А

02 травня 2023 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

в складі : судді Городівського О.А.,

за участю секретаря судового засідання Ніколаєнко М.В.

позивача ОСОБА_1

представника відповідача Пищимухи Н.

розглянувши в порядку загального позовного провадження в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Миргородської міської ради Полтавської області, про встановлення юридичних фактів та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Друга Миргородська нотаріальна котора та ОСОБА_2 .

в с т а н о в и в:

09.03.23 до суду надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 .

В обґрунтування позовних вимог позивачка вказує, що вона являється спадкоємицею ОСОБА_3 , який в свою чергу являється спадкоємцем майна ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Відповідно до рішення Миргородського міськрайонного суду від 27.06.2022 встановлено факт того, що ОСОБА_3 є рідним сином ОСОБА_4 , а також те, що їй належало право на земельну частку пай в КСП «Заповіт Ілліча» на підставі сертифікату серії ПЛ № 0036731.

Позивачка просить суд визнати за нею право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 5323287500:00:003:0118 в порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 .

В судовому засіданні представник відповідача, заявила клопотання про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Хорол-Дон» ЄДРПОУ 3318317, яке на даний час користується спірною земельною ділянкою.

Позивачка не заперечували проти залучення у якості третьої особи орендаря земельної ділянки .

Відповідно до вимог ч.1 ст.53ЦПКУкраїни треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно з ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи те, що рішення по справі може вплинути на права та обов`язки Товариство з обмеженою відповідальністю «Хорол-Дон» ЄДРПОУ 3318317, суд вважає за необхідне залучити дане підприємство до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Позивачка також в підготовчому судовому засіданні підтримала ряд клопотань про витребування інформацій з різних державних установ для підтвердження позовних вимог. Представник відповідача не заперечувала проти задоволення клопотання про витребування доказів.

Згідно ч.1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що для всебічного, повного та об`єктивного розгляду цивільної справи необхідно отримати певної інформації, суд задовольняє клопотання позивача про витребування доказів окрім спадкових справ, копії яких наявні в цивільній справі № 541/722/23 провадження 2/541/341/2023.

Керуючись ст. 53 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Залучити у якості третьої особи на стороні відповідач, яка не заявляє самостійних вимог не предмет спору , Товариство з обмеженою відповідальністю «Хорол-Дон» ЄДРПОУ 3318317 (37674, Полтавська область, Миргородський район, с. Слобідка).

Копію ухвали та позовної заяви направити на адресу залученої третьої особи.

Зобов`язати виконуючу обов`язки державного нотаріуса Другої миргородської державної нотаріальної контори Бобир Олену надати до суду матеріали спадкової справи № 208 заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Суддя: О. А. Городівський

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110606016
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —541/722/23

Рішення від 11.08.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні