Ухвала
від 01.05.2023 по справі 689/296/23
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 689/296/23

2-о/689/77/23

УХВАЛА

01.05.2023 року Ярмолинецький районний суд Хмельницької області -

головуючий - суддя Баськов М. М.

за участю:

секретаря судового засідання Грановської Д. А.

заявниці ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Ярмолинці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ярмолинецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про встановлення факту народження,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт її народження ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Харків.

На обгрунтування заявлених вимог заявниця зазначила, що її мати в зареєстрованому шлюбі не перебувала, відомості про батька їй не відомі. Зі слів матері, вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 в пологовому будинку №1 міста Харків, проте державна реєстрація народження не була проведена, а тому у неї відсутнє свідоцтво про народження і паспорт. Навесні 2018 року мати зверталась з письмовою заявою до Харківського міського пологового будинку №1, однак через те, що її заява не відповідала встановленим законодавством нормам, медичне свідоцтво про народження дитини їй не видали. ІНФОРМАЦІЯ_3 мати померла. Самостійно отримали документи, які б підтверджували факт її народження, заявниця не може оскільки це є інформація з обмеженим доступом, а документи, які б підтверджували її особу, відсутні. Встановити даний факт в позасудовому порядку неможливо.

В судове засідання не з"явився представник заінтересованої особи - Ярмолинецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Хмельницькому районі Хмельницької області. У зв"язку з реорганізацією повноваження передано Городоцькому відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Згідно із ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

З огляду на викладене, суд прийшов до висновку про наявність підстав для заміни первісної заінтересованої особи - Ярмолинецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - на його правонаступника - Городоцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Керуючись ст. 42, 55, 260, 294 ЦПК України, суд

ухвалив:

Замінити первісну заінтересовану особу - Ярмолинецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - на його правонаступника - Городоцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Розгляд справи відкласти на 13 год. 00 хв. 16 травня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М.Баськов

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110609416
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту народження

Судовий реєстр по справі —689/296/23

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні