Ухвала
від 02.05.2023 по справі 440/3221/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 травня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/3221/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Довгопол М.В., розглянувши у письмовому провадженні питання про прийняття до розгляду заяви представника позивача про уточнення позовних вимог в справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОРОЖНЬО - БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ" до Головного управління ДПС у Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОРОЖНЬО - БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління ДПС у Полтавській області про:

1) визнання протиправними та скасування рішень Комісії Головного управління ДПС у Полтавській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 28.10.2022 № 5248 та від 22.02.2022 № 593 про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку;

2) зобов`язання Головного управління ДПС у Полтавській області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОРОЖНЬО - БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ" з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 12.04.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за даним позовом. На підставі приписів частини другої, пункту 10 частини шостої статті 12, статей 257, 260, 262 КАС розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні.

28.04.2023 від представника позивача до суду надійшла заява про уточнення позовних вимог, в якій зазначено, що у позовній заяві допущено описку у найменуванні позивача, а саме: вказано Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОРОЖНЬО - БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ" замість правильного - Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ", у зв`язку з чим позовні вимоги викладаються у такій редакції:

- визнати протиправними та скасувати рішення Комісії Головного управління ДПС у Полтавській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 28.10.2022 № 5248 та від 22.02.2022 № 593 про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Полтавській області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ" код ЄДРПОУ: 44475858 з переліку платників Разом із вказаною заявою позивачем подано до суду докази на підтвердження надіслання копії уточненої позовної заяви відповідачу.

До заяви про уточнення позовних вимог додано докази її надіслання відповідачу.

Суд, вирішуючи питання про можливість прийняття до розгляду заяви представника позивача про уточнення позовних вимог, дійшов наступних висновків.

Частиною першою статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини сьомої вказаної статті у разі подання будь-якої заяви, визначеної частиною першою або третьою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у судовому рішенні.

Суд враховує, що у первинній позовній заяві найменування позивача зазначено як ТОВ "ДОРОЖНЬО - БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ", водночас код ЄДРПОУ вказано 44475858, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ГРАНД - СТРОЙ". За наведених обставин, беручи до уваги відповідність заяви про уточнення позовних вимог вимогам статті 47 КАС України, суд вважає за можливе прийняти до розгляду заяву представника позивача про уточнення позовних вимог.

Керуючись статтями 47, 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача про уточнення позовних вимог прийняти до розгляду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.В. Довгопол

Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110612366
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —440/3221/23

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 19.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 14.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Рішення від 12.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 31.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні