Ухвала
від 03.05.2023 по справі 520/8382/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

03 травня 2023 року Справа № 520/8382/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Зоркіна Ю.В., розглянувши клопотання відповідача про розгляд справи з викликом сторін, клопотання ГУ ДС України з надзвичайних ситуацій у Харківській області про залучення в якості третьої особи у справі за позовом Комунальної установи Липецький психоневрологічний інтернат до Харківського відділу державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання протиправною та скасування постанови,

установив:

Позивач звернувся до суду з зазначеним адміністративним позовом, у якому просить суд: визнати протиправною та скасувати постанову заступника начальника Харківського відділу державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ступіна Володимира Віталійовича про відкриття виконавчого провадження ВП № 71466652 від 05.04.2023р.

ГУ ДС України з надзвичайних ситуацій у Харківській області подано клопотання про залучення в якості третьої особи, яке обґрунтовано тим, що управління є стороною виконавчого провадження №71466652, отже рішення у справі має безпосередній вплив на його права та обов`язки..

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області суд вважає за доцільне залучити його до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Представником відповідача 25.04.2023 року надано відзив.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Як встановлено положеннями ст. 242 КАС України, рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим, має відповідати завданню адміністративного судочинства, визначеному цим Кодексом.

Під час розгляду справи, враховуючи обставини викладені у відзиві на адміністративний позов судом встановлено необхідність призначення справи до розгляду в судовому засіданні з викликом сторін .

Керуючись ст. 49, 262, 287 КАС України, суддя, -

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі у якості, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області ( м. Харків, вул. Шевченка,8, ЄДРПОУ 38631015)

Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня вручення третій особі ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом п`яти днів з дня його отримання.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного провадження у судовому засіданні, з викликом сторін.

Призначити судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду зал.№ 10 на 10.05.2023 о 10.30

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Третій особі також скерувати примірник позовної заяви з усіма додатками до неї.

Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою ст. 268 КАС України, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Ухвала не оскаржується заперечення на неї можуть бути викладені в апеляційній скарзі на остаточне рішення по справі.

Суддя Зоркіна Ю.В.

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110613623
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —520/8382/23

Постанова від 31.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 30.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 30.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 25.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Рішення від 11.05.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 03.05.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні