Ухвала
від 03.05.2023 по справі 915/1241/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

03 травня 2023 року Справа № 915/1241/16

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ткаченка О.В., розглянувши матеріали заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ Кардаша Сергія Леонідовича (свідоцтво № 752 від 10.04.2013, АДРЕСА_1 )

до відповідача: директора ТОВ НІКА МЕБЛІ - Івануни Ігора Володимировича (м. Миколаїв, провулок Урожайний, 32, код НОМЕР_1 ).

Суть спору: покладення субсидіарної відповідальності на керівника у зв`язку з доведенням до банкрутства,

в межах справи № 915/1241/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ, в якій

кредитор: Публічне акціонерне товариство ПроКредит Банк (03115, м.Київ, пр.Перемоги, 107 А, код ЄДРПОУ 21677333),

кредитор: ГУ ДПС у Миколаївській області (54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6),

банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ, 54038, м.Миколаїв, вул. Енгельса, 43-А, кв. 66, код ЄДРПОУ 38086372,

ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ - Кардаш Сергій Леонідович (свідоцтво № 752 від 10.04.2013, АДРЕСА_1 )

в с т а н о в и в:

В провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа № 915/1241/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 06.12.2016 порушено справу № 915/1241/16 про банкрутство боржника - ТОВ «НІКА МЕБЛІ».

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 09.12.2016 Товариство з обмеженою відповідальністю «НІКА МЕБЛІ» було визнано банкрутом за ознаками статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відкрито ліквідаційну процедуру.

З 21.10.2019 втратив чинність Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності до вимог п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства подальший розгляд справи про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу.

Частиною першою статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законами України.

28.01.2022 ліквідатор Кардаш Сергій Леонідович звернувся до господарського суду Миколаївської області із заявою про покладення субсидіарної відповідальності на керівника - ОСОБА_1 у зв`язку з доведенням до банкрутства ТОВ НІКА МЕБЛІ та просить стягнути з відповідача грошові кошти у сумі 5635977,49 грн.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 28.01.2022 прийнято заяву ліквідатора про покладення субсидіарної відповідальності на засновника (керівника) до розгляду. Підготовче засідання призначено на 01 березня 2022 року о 10:30 год.

У відповідності до ч. 6 ст.176 ГПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, що не є підприємцем, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Суд, у відповідності до ч. 6, 7 ст. 176 ГПК України 22.02.2022 звернувся із запитами до Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Управління Державної міграційної служби у Миколаївській області та Департаменту надання адміністративних послуг ММР про надання відомостей про реєстрацію місця проживання та інших відомостей щодо ОСОБА_1 .

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, в Україні введено воєнний стан із 24.02.2022 (Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX).

Через активні бойові дії на території Миколаївської області та міста Миколаєва та неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, було змінено територіальну підсудність судових справ Господарського суду Миколаївської області (розпорядження Голови Верховного Суду "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (господарські суди Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей) від 22.03.2022 12/0/9-22).

Розпорядженням Голови Верховного Суду "Про відновлення територіальної підсудності судових справ Господарського суду Миколаївської області" від 25.07.2022 № 41 відновлено територіальну підсудність судових справ Господарського суду Миколаївської області.

Наразі господарська справа №915/1241/16 знаходиться на розгляді Господарського суду Миколаївської області в провадженні судді Ткаченка О.В., провадження у справі перебуває на стадії ліквідаційної процедури та здійснюється відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства.

22.03.2022 судом направлено повторний запит до Департаменту надання адміністративних послуг ММР про надання відомостей про реєстрацію місця проживання та інших відомостей щодо ОСОБА_1 , проте на теперішній час відповіді не отримано.

03.05.2022 за запитом судді Ткаченка О.В. щодо отримання відомостей про реєстрацію ОСОБА_1 (запит сформовано через систему «Електронний суд») отримано відповідь № 56922 від 03.05.2023, в якій зазначена адреса реєстрації ОСОБА_1 : АДРЕСА_2 .

З огляду на викладене, суд вважає необхідним призначити заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ Кардаша Сергія Леонідовича до відповідача - директора ТОВ НІКА МЕБЛІ - ОСОБА_1 про покладення субсидіарної відповідальності на керівника у зв`язку з доведенням до банкрутства до розгляду у підготовчому засіданні на 21 червня 2023 року о 11.30 год.

Статтею 61 Кодексу України з процедур банкрутства визначено повноваження ліквідатора в ході здійснення ліквідаційної процедури. Зокрема, ч. 4 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що ліквідатор не менш як один раз на місяць подає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів. Частиною 5 вказаної статті передбачено, що ліквідатор зобов`язаний на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

У зв`язку із відсутністю тривалий час відомостей щодо здійснення ліквідаційної процедури ліквідатору Кардашу Сергію Леонідовичу вжити заходи до завершення процедуру ліквідації боржника відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства та надати суду належним чином оформлений поточний звіт про здійснення ліквідаційної процедури банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА МЕБЛІ».

За приписами ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст. 2, 7, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, 232 -234 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ Кардаша Сергія Леонідовича до відповідача - директора ТОВ НІКА МЕБЛІ - Івануни Ігора Володимировича про покладення субсидіарної відповідальності на керівника у зв`язку з доведенням до банкрутства призначити до розгляду у підготовчому засіданні на 21 червня 2023 року о 11:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

2. Враховуючи неможливість забезпечення на даний час безпеки проведення судових засідань, РЕКОМЕНДУВАТИ учасникам справи утриматися від безпосередньої участі в судовому засіданні.

3. Провести розгляд справи поза межами встановленого чинним законодавством строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, воєнного стану через військову агресію Російської Федерації проти України.

4. Запропонувати учасникам справи в строк до судового засідання надати суду пояснення по суті заявлених вимог з підтвердженням надсилання таких пояснень на адресу інших учасників справи.

5. Зобов`язати ліквідатора у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали надати суду поточний звіт про здійснення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ.

6. Ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю НІКА МЕБЛІ вжити заходів щодо завершення ліквідаційної процедури банкрута відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства та по завершенню таких заходів подати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

7. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Відповідно до ч. 7 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу зобов?язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

Запропонувати учасникам у справі завчасно до судового засідання надати суду (у разі наявності) клопотання, заяви, пояснення чи заперечення стосовно питань, призначених на розгляд суду.

Роз?яснити учасникам справи можливість подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду: за допомогою електронної пошти: inbox@mk.arbitr.gov.ua; за допомогою сервісу Електронний суд; засобами поштового зв?язку: 54005, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

З урахуванням воєнного стану в Україні, суд звертає увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами, у разі подання відповідних клопотань у порядку ч. 3 ст. 196 ГПК України.

Суд також вважає за необхідне наголосити на важливості добросовісного здійснення учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконання обов`язків.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016.

Суд звертає увагу сторін на те, що у зв`язку з критичною ситуацією, що склалась із фінансовим забезпеченням діяльності судів, зокрема в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, враховуючи рекомендації ДСА України викладені у листі від 19.11.2020 вих.15-211163/20, суд РЕКОМЕНДУЄ сторонам подати заяву про надсилання їм процесуальних документів на електронну пошту, для забезпечення належного обміну процесуальними документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя О. В. Ткаченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110626220
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: інші вимоги до боржника

Судовий реєстр по справі —915/1241/16

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 03.05.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 28.01.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Постанова від 07.12.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні