Ухвала
від 04.05.2023 по справі 480/3991/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

04 травня 2023 року Справа № 480/3991/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савицька Н.В., перевіривши матеріали позову Головного управління ДПС у Сумській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Золота мушля" про накладення арешту,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС у Сумській області (вул. Іллінська, буд. 13, м. Суми, Сумська область, 40009) звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Золота мушля" (пл. Привокзальна, 9, м. Суми, Сумська область, 40004), яким просить накласти арешт на кошти Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота Мушля» (код за ЄДРПОУ: 41314036) в загальній сумі 239 719,00 грн (двісті тридцять дев`ять тисяч сімсот дев`ятнадцять грн 00 коп.), які знаходяться на відкритих рахунках у таких банках:

МФО банку - 351005; назва банку - АТ «УкрСиббанк», номер рахунку - НОМЕР_1 ; валюта рахунку - 978-ЄВРО;

МФО банку - 351005; назва банку - АТ «УкрСиббанк», номер рахунку - НОМЕР_1 ; валюта рахунку - 980-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

МФО банку - 351005; назва банку - АТ «УкрСиббанк», номер рахунку - НОМЕР_1 ; валюта рахунку - 840-ДОЛАР США;

МФО банку - 351005; назва банку - АТ «УкрСиббанк», номер рахунку - НОМЕР_2 ; валюта рахунку - 980-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

МФО банку - 351005; назва банку - АТ «УкрСиббанк», номер рахунку - НОМЕР_3 ; валюта рахунку - 643-РОСІЙСЬКИЙ РУБЛЬ.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Сумському окружному адміністративному суду, підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження відсутні.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ст.ст. 12, 257 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

При цьому, згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи відсутність клопотань про розгляд справи із повідомленням сторін, а також те, що адміністративна справа за даним позовом є справою незначної складності, суд вважає за можливе ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Керуючись ст.ст. 12, 171, 257, 260-262 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №480/3991/23 за позовом Головного управління ДПС у Сумській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Золота мушля" про накладення арешту (Номер категорії справи 111020200).

2. Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

3. Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

4. Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст. 162 КАС України, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

5. Встановити відповідачу дводенний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам ст. 162 КАС України, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

6. Роз`яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

7. Справа розглядатиметься суддею одноособово.

8. Копію ухвали направити учасникам справи.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Савицька

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110637625
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту

Судовий реєстр по справі —480/3991/23

Рішення від 31.08.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні