Ухвала
від 03.05.2023 по справі 400/1167/21
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2023 р.м.ОдесаСправа № 400/1167/21Головуючий в 1 інстанції: Лісовська Н. В.

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду

у складі: головуючої судді - Шевчук О.А.,

суддів: Бойка А.В., Федусика А.Г.,

при секретарі - Вовненко А.В.

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні заяву представника апелянта Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" - адвоката Скорохватової Н.Є. про відмову від апеляційної скарги у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду, -

ВСТАНОВИЛА:

В лютому 2021 року позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до відповідача, в якому просив застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" у вигляді повного зупинення роботи об`єкта - олійноекстракційний завод, експлуатації будівель, споруд та приміщень, що розташовано за адресою: Миколаївська область, смт Березанка, вул. Новосельська, 68, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що перевіркою об`єкта відповідача виявлено ряд особливо небезпечних порушень, які створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року позов задоволено повністю. Застосовано до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лілія-Тигрі" захід реагування у вигляді повного зупинення роботи об`єкта - олійноекстракційного заводу, експлуатації будівель, споруд та приміщень, що розташовано за адресою: Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Новосельська, 68, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Не погоджуючись з таким рішенням, відповідач надав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, просить скасувати рішення суду першої інстанції; ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову.

Ухвалами П`ятого апеляційного адміністративного суду від 14 березня 2023 року було відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року та призначено справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні П`ятого апеляційного адміністративного суду у залі судового засідання №8 на 03.05.23 р. об 11:00.

Особи, що беруть участь у справі, про дату, час і місце судового розгляду були сповіщені належним чином відповідно до ст. 124-130 КАС України.

20 квітня 2023 року до суду від начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області - Миколи Панасенка надійшло клопотання, в якому він просить здійснити розгляд справи без участі представників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, за матеріалами, що наявні у справі

Враховуючи що в матеріалах справи достатньо письмових доказів для правильного вирішення апеляційної скарги, а особиста участь сторін в судовому засіданні не обов`язкова, колегія суддів у відповідності до ч. 2 ст. 313 КАС України визнала можливим проводити апеляційний розгляд справи за відсутності сторін.

Згідно ст. 229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

03 травня 2023 року до суду від представника апелянта Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" - адвоката Скорохватової Н.Є. надійшла заява про відмову від апеляційної скарги, в якій заявник, керуючись ч.5 ст. 303 КАС України відмовляється від апеляційної скарги, поданої на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року та просить закрити апеляційне провадження. Вказує, що наслідки відмови від апеляційної скарги відомі та зрозумілі.

Розглянувши заяву про відмову від апеляційної скарги, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ч. ч. 5, 7 ст. 303 КАС України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п`ятій та шостій статті 189 цього Кодексу. Згідно ч. ч. 5, 6 ст.189 КАС України суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

За правилами п.1 ч.1 ст.305 КАС України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо: після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Обставини, передбачені ч. ч. 5, 6 ст.189 КАС України, колегією суддів не встановлено.

З огляду на вищезазначене, враховуючи те, що відмова від апеляційної скарги є правом особи, яка подала апеляційну скаргу і такі дії не порушують прав та законних інтересів інших осіб, колегія суддів приходить до висновку про можливість задоволення заяви представника апелянта Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" - адвоката Скорохватової Н.Є. про відмову від апеляційної скарги.

Керуючись ст. ст. 189, 238, 314, 321, 328 КАС України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Заяву представника апелянта Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" - адвоката Скорохватової Н.Є. про відмову від апеляційної скарги - задовольнити.

Прийняти відмову представника апелянта Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" - адвоката Скорохватової Н.Є. від апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року по справі №400/1167/21.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІЛІЯ-ТИГРІ" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2023 року по справі №400/1167/21 - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуюча суддя: О.А. Шевчук

Суддя: А.В. Бойко

Суддя: А.Г. Федусик

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110639338
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходу реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —400/1167/21

Ухвала від 03.05.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 14.03.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 14.03.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Рішення від 06.02.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 30.01.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 21.04.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні