Ухвала
від 24.04.2023 по справі 554/173/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.04.2023Справа № 554/173/20 Провадження № 1-кс/554/4853/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24квітня 2023 року слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави- ОСОБА_1 ,

за участю секретаря- ОСОБА_2 ,

розглянувши в м. Полтава клопотання слідчого СВ ВП №2 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів

матеріали кримінального провадження № 42019171010000282 від 21.11.2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 364, КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Прокуратури Полтавській області надійшло повідомлення народного депутата України ОСОБА_4 про те, що голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 та інші службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період 2018-2019 років, шляхом зловживання службовим становищем, здійснили незаконне розпорядження об`єктами комунальної власності на території сільської ради, в тому числі здійснили та продовжують привласнювати кошти місцевого бюджету за попередньою змовою із службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (податковий номер НОМЕР_1 ), під час виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області».

В ході проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженню було встановлено, що 10 січня 2019 року ІНФОРМАЦІЯ_1 , було оголошено тендер предмет закупівлі: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області» переможцем якого, відповідно до протоколу від 02.07.2019 стало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (податковий номер НОМЕР_1 ).

19 лютого 2019 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особі сільського голови ОСОБА_5 (Замовник) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в особі директора ОСОБА_6 (Підрядник) було укладено договір №19/20 на виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області». Ціна договору, що доручена для виконання робіт складає 20682100,32 грн.

09.06.2021 у кримінальному провадженні призначено судову будівельно-технічну експертизу, яку направлено на виконання експертів ІНФОРМАЦІЯ_3 .

12.07.2021 року на адресу СУ ГУНП в Полтавській області надійшло клопотання експерта про надання додаткових матеріалів для проведення експертизи по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області».

З метою підтвердження або спростування фактів привласнення грошових коштів необхідно провести натурні обстеження та визначити обсяги фактично виконаних робіт. Для якісного проведення слідчої дії та встановлення всіх відомостей, що мають значення для розслідування кримінального провадження слідству необхідно отримати документи щодо проведення робіт за об`єктом «Реконструкція здобудовою сільськогобудинку культуриу селіКовалівка Полтавськогорайону Полтавськоїобласті».

Прохали надати тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів щодо укладення договорів підряду на виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області», а також встановлення відомостей, що мають значення для установлення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для більш повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, необхідно здійснити вилучення оригінали документів щодо укладення договорів підряду на виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція здобудовою сільськогобудинку культуриу селіКовалівка Полтавськогорайону Полтавськоїобласті» за період 2019-2020 р.р. та фактичного виконання робіт відповідно до даних договорів з додатками, у тому числі: договірна ціна з розрахунками в повному обсязі (локальні кошториси, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат до локальних кошторисів) на суму 20682100,32 грн., акт приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) №24 за листопад 2020 року від 12.11.2020 на суму 1406941,84 грн., акти приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) із відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат в повному обсязі по об`єкту будівництва згідно з договором №ТД 19/20 від 19.02.19 на виконання робіт по об`єкту дослідження, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (форма КБ-3) за договором ТД №19/20, загальний журнал робіт по об`єкту будівництва, журнали авторського та технічного наглядів по об`єкту будівництва, відомості про списання матеріалів по об`єкту будівництва, блок даних з комп`ютерної програми АВК по об`єкту будівництва із розширенням imd, imp, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Слідчий надав заяву про розгляд справи без його участі. Клопотання підтримує у повному обсязі.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно підлягає до часткового задоволення.

Відповідно до вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

За змістом п. 3 ч. 5ст. 163 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За змістом ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе про наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

На даний час слідству необхідно отримати документи щодо проведення робіт за об`єктом «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області», які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

З метою унеможливлення внесення відомостей до документації та фальсифікації її зацікавленими посадовими особами, проведення судової будівельно-технічної експертизи та встановлення фактичного виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області», а також встановлення відомостей, що мають значення для установлення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для більш повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, існує необхідність здійснити вилучення оригінали документів щодо укладення договорів підряду на виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція здобудовою сільськогобудинку культуриу селіКовалівка Полтавськогорайону Полтавськоїобласті» за період 2019-2020 р.р. та фактичного виконання робіт відповідно до даних договорів з додатками, у тому числі: договірна ціна з розрахунками в повному обсязі (локальні кошториси, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат до локальних кошторисів) на суму 20682100,32 грн., акт приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) №24 за листопад 2020 року від 12.11.2020 на суму 1406941,84 грн., акти приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) із відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат в повному обсязі по об`єкту будівництва згідно з договором №ТД 19/20 від 19.02.19 на виконання робіт по об`єкту дослідження, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (форма КБ-3) за договором ТД №19/20, загальний журнал робіт по об`єкту будівництва, журнали авторського та технічного наглядів по об`єкту будівництва, відомості про списання матеріалів по об`єкту будівництва, блок даних з комп`ютерної програми АВК по об`єкту будівництва із розширенням imd, imp.

Оригінали вище вказаних документів містять в собі дані які орган досудового розслідування може використати під час проведення судово-почеркознавчих експертиз, судово-економічних та інших судових експертиз, проведення яких може виникнути під час проведення досудового розслідування.

Дані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 159-163 КПК України,слідчий суддя-

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл слідчому СВ ВП№2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , слідчому СВВП№2Полтавського РУПГУНП вПолтавській області ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП№2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , прокурору Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_9 , прокурору Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_10 , прокурору Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_11 , прокурору Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_12 на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів щодо укладення договорів підряду на виконання робіт по об`єкту: «Реконструкція з добудовою сільського будинку культури у селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області», за період 2019-2020 р.р. та фактичного виконання робіт відповідно до даних договорів з додатками, у тому числі: договірна ціна з розрахунками в повному обсязі (локальні кошториси, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат до локальних кошторисів) на суму 20682100,32 грн., акт приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) №24 за листопад 2020 року від 12.11.2020 на суму 1406941,84 грн., акти приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма КБ-2в) із відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат в повному обсязі по об`єкту будівництва згідно з договором №ТД 19/20 від 19.02.19 на виконання робіт по об`єкту дослідження, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (форма КБ-3) за договором ТД №19/20, загальний журнал робіт по об`єкту будівництва, журнали авторського та технічного наглядів по об`єкту будівництва, відомості про списання матеріалів по об`єкту будівництва, блок даних з комп`ютерної програмиАВК по об`єкту будівництва із розширенням imd, imp, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Зобов`язати працівників (представників) ІНФОРМАЦІЯ_4 надати вище вказаним особам тимчасовий доступ до зазначеної вище інформації з можливістю її вилучення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукування зазначених речей та документів.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м. Полтави ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу110641304
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/173/20

Ухвала від 29.06.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 29.06.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 29.06.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 30.11.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 14.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні