Ухвала
від 04.05.2023 по справі 288/2555/22
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2555/22

Провадження № 2/288/101/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 травня 2023 року. смт.Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Рудника М. І.,

за участю секретаря судових засідань - Колодяжної Н.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт.Попільня, Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області, Житомирської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області, ГУ ДПС у Житомирській області, третя особа на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватне сільськогосподарське підприємство «Україна» про зобов`язання влаштувати проїзд (прохід), стягнення податку та податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Попільнянського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області, Житомирської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області, ГУ ДПС у Житомирській області, третя особа на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватне сільськогосподарське підприємство «Україна» про зобов`язання влаштувати проїзд (прохід), стягнення податку та податкового боргу.

Ухвалою Попільнянського районного суду Житомирської області від 16 січня 2023 року /т.1 а.с.54/ дану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито загальне позовне провадження та справу призначено до підготовчого судового засідання.

Позивач в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи був належним чином повідомлений, у поданих 26 квітня 2023 року клопотаннях про заміну відповідача та призначення експертизи просив справу слухати у його відсутність. /т.2 а.с.1-6, 7-9/

Представник відповідача - Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області в підготовче судове засідання не з`явився, 03 травня 2023 року надав до суду заяву в якій просив справу слухати у його відсутність. /т.2 а.с.31/

Представники відповідачів - Житомирської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області та ГУ ДПС у Житомирській області в підготовче судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи були належним чином повідомлені.

Представник третьої особи на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - приватного сільськогосподарського підприємства «Україна» в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, приходить до наступного висновку.

Основними засадами цивільного судочинства є розумність строків розгляду справи; неприпустимість зловживання процесуальними правами.

Згідно статті 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані, зокрема сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтися в судове засідання за викликом суду; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відповідно до статті 44 ЦПК України, учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається. Залежно від конкретних обставин суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню цивільного судочинства, зокрема: вчинення дій, що спрямовані на безпідставне затягування чи перешкоджання розгляду справи. Суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Частиною третьою статті 189 ЦПК України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження, суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі не встановлено.

В підготовчому засіданні з`ясовано всі обставини, передбачені статтею 197 ЦПК України, до судового розгляду спір не врегульований.

22 березня 2023 року та 26 квітня 2023 року від позивача надходили заяви про забезпечення позову в даній справі та ухвалами суду від 22 березня 2023 року /т.1 а.с.188-190/, 04 травня 2023 року в задоволенні заяв ОСОБА_1 про забезпечення позову було відмовлено.

В подальшому, під час підготовчого судового засідання 22 березня 2023 року /т.1 а.с.193-194/ задоволено клопотання позивача про витребування доказів.

Крім того, ухвалами суду від 22 березня 2023 року /т.1 а.с.191-192/ та 04 травня 2023 року відмовлено в задоволенні клопотань позивача про призначення земельно-технічної судової експертизи.

Таким чином, судом у підготовчому засіданні вирішені питання визначені статтею 197 ЦПК України, проведені підготовчі дії, які є достатніми та необхідними для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, тому підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначається до судового розгляду по суті, з урахуванням положень статей 189, 200 ЦПК України.

Керуючись статтями 187, 197-198, 200, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області, Житомирської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області, ГУ ДПС у Житомирській області, третя особа на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватне сільськогосподарське підприємство «Україна» про зобов`язання влаштувати проїзд (прохід), стягнення податку та податкового боргу та призначити справу до судового розгляду по суті на 25 травня 2023 року о 13 годині 40 хвилин у приміщенні Попільнянського районного суду Житомирської області, який розташований за адресою: 13501, Житомирська область, селище Попільня, вулиця Богдана Хмельницького,24.

Повідомити сторони у справі про час і місце розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Попільнянського

районного суду М. І. Рудник

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110644842
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —288/2555/22

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні