Ухвала
від 04.05.2023 по справі 463/1074/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 463/1074/23

Провадження № 1-кс/463/3065/23

У Х В А Л А

про проведення обшуку

04 травня 2023 року слідчий суддя Личаківського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Львові клопотання слідчого СВ Львівського РУП № 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 погодженого прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

слідчий СВ Львівського РУП № 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 за погодженням з прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Личаківського районного суду м.Львова з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42023142040000008 від 30.01.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.367, ч.3 ст.191, ч.2 ст.364 КК України.

Подане клопотання мотивує тим, що в провадженні СВ Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023142040000008 від 30.01.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.367, ч.3 ст.191, ч.2 ст.364 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що службовими особами філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Українська залізниця» за попередньою змовою із працівниками РФ «Львівська залізниця» та приватними нотаріусами вчинено ряд протиправних дій, спрямованих на зміну з державної форми власності на приватну щодо об`єктів нерухомого майна АТ «Української залізниці» по вул.Ніщинського, буд.2 та вул.І.Вільде, буд.41 у м.Львові, які в подальшому було незаконно відчужено всупереч процедурі приватизації державного майна.

Міністерством інфраструктури України до Фонду державного майна України з метою внесення до Реєстру надано інформацію стосовно нерухомого майна за місцезнаходженням: м.Львів вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2, яке перебувало на балансі Державного закладу «Клінічна лікарня ДТГО «Львівська залізниця», код ЄДРПОУ 23889513, щодо якого прийнято управлінське рішення, зокрема, майно на базі якого створене Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» (майно, що увійшло статутного капіталу), зокрема 1. Будівля пульмонологічного відділення, корпус 1 літ. «А-2», площею 1142,5 кв.м., Будівля хірургічного відділення, корпус 2 літ. «Б-2», площею 401,8 кв.м., 3.Будівля продовольчого складу літ.«Г», площею 186,1 кв.м., що за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та будівля дерматологічного відділення, будівля літ. «В-3», площею 542,7 кв.м, що за адресою: м.Львів, вул.Ніщинського,2.

Разом з тим, 06.01.2021 року заступник директора виконавчого філії з економічних питань філії «ЦОЗ» ОСОБА_5 та заступник директора виконавчого філії «ЦОЗ» ОСОБА_6 звернулись до приватного нотаріусу Львівського нотаріального округу ОСОБА_7 з відповідними листами щодо необхідності проведення зміни форми власності з державної на приватну стосовно нерухомого майна АТ «Української залізниці», розташованого за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2.

В зазначеному листі вищевказані особи посилались на Статут АТ «Українська залізниця», Передавальний акт, затверджений 18.08.2015 Міністерством інфраструктури України, Зведений перелік майна ДЗ «Клінічна лікарня ДТГО «Львівська залізниця», виданого 18.08.2015 Міністерством інфраструктури України, а також висновок науково-правової експертизи, виконаної на запит АТ «Українська залізниця» виконаного Радою науково-правових експертиз при Інституті держави та права ім.В.М. Корецького НАН України.

Відповідно до Статуту АТ «Українська залізниця», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 № 735, засновником товариства є держава в особі Кабінету Міністрів України, який є і органом управління товариства. Товариство має право від свого імені вчиняти будь-які правочини та укладати будь-які договори, набувати майнові та немайнові права, нести обов`язки, виступати позивачем та відповідачем у суді, крім випадків, передбачених законодавством та цим Статутом. Здійснюючи право власності, товариство володіє,користується та розпоряджається належним йому майном і вчиняє стосовно нього будь-які дії, що не суперечать законодавству, цьому Статуту та меті діяльності товариства.

Товариство використовує, утримує державне майно, закріплене за ним на праві господарського відання, та розпоряджається ним з урахуванням обмежень, установлених законодавством. Майно, що є державною власністю і закріплене за товариством на праві господарського відання, включається до його активів. Товариство не може вчиняти правочини, наслідком яких може бути відчуження такого майна.

В подальшому, діючи всупереч чинному законодавству заступник начальника підрозділу «Служба управління майновими і земельними ресурсами» РФ «ЛЗ» ОСОБА_8 26.01.2021 року діючи на підставі доручення в порядку передоручення, звернувся до приватного нотаріусу Львівського міського нотаріального округу із відповідними заявами про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з метою здійснення переходу права власності стосовно вищевказаних об`єктів нерухомого майна із державної форми власності на приватну за суб`єктом права - АТ «Українська залізниця».

Після зміни форми власності на вказані об`єкти нерухомого майна АТ «Українська залізниця» 04.11.2021 року відбувся аукціон, на якому взяло участь 18 учасників. Переможцем аукціону стало ТОВ «Залізна вода», яке запропонувало найвищу пропозицію в сумі 60000001 гривень.

За результатами вказаного аукціону АТ «Українська залізниця» в особі заступника директора виконавчої філії «ЦОЗ» ОСОБА_9 , а також заступника директора виконавчої філії з економічних питань філії «ЦОЗ» ОСОБА_10 , 25.11.2021 року уклали договір купівлі-продажу та передали у власність ТОВ «Залізна вода», код ЄДРПОУ 43760390, м.Львів, вул.Тернопільська, буд.10 нерухоме майно розташоване за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2, яке зобов`язувалось здійснити оплату згідно з протоколом про результати електронного аукціону № UA-PS-2021-10-04-000009-1 від 04.11.2021 року у сумі 60000001 гривень, крім того ПДВ 12000000,20 гривень, а разом з ПДВ - 72000001,20 гривень, протягом 15 календарних днів з дня підписання договору купівлі-продажу.

01 грудня 2021 року в.о. директора філії «ЦОЗ» ОСОБА_9 відповідним листом повідомила приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу про те, що ТОВ «Залізна вода» було здійснено внесення коштів на рахунок філії за купівлю вищевказаного майнового комплексу.

Так, до вчинення незаконних дій, спрямованих на незаконне відчуження державного майна, яке на праві державної власності належало АТ «Українська залізниця» можливо причетні посадові особи Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії «ЦОЗ» АТ «Українська залізниця», які вступили в злочинну змову із працівниками РФ «Львівська залізниця та філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Укрзалізниця», спрямовану на протиправне відчуження державного майна всупереч передбаченій процедурі приватизації.

Проведення обшуку обумовлено тим, що під час проведення оперативно-розшукових заходів отримано інформацію, про те, що за місцем роботи приватного нотаріуса ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1 , де згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розташований будинок загальною площею 746,4 кв.м., який на праві комунальної власності (з розміром частки 1/1) належить Територіальній громаді м.Львова в особі Львівської міської ради, а також нежитлове приміщення загальною площею 230,4 кв.м., яке праві власності належить ТОВ «Валова оупенспейс», кінцевим бенефіціаром якого є ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ; приміщення комор загальною площею 5 кв.м., які на праві власності належать ОСОБА_12 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 та підвальні приміщення площею 35,2 кв.м., які на праві колективної власності належить ТОВ «Черевичок», код ЄДРПОУ 13837136, можуть зберігатися речі та документи, пов`язані із проведенням реєстраційних дій щодо об`єктів нерухомого майна, розташованих за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2. А тому, з метою отримання доказів, які містять відомості про обставини вчинення злочинів, виникла необхідність в отриманні дозволу на проведення обшуку за місцем роботи приватного нотаріуса ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав з підстав наведених у такому, просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем роботи приватного нотаріуса ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1 .

Заслухавши думку прокурора, оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що органом досудового розслідування внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023142040000008 від 30.01.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.367, ч.3 ст.191, ч.2 ст.364 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 3292855073 від 17.04.2023 року вбачається, що будинок загальною площею 746,4 кв.м., на праві комунальної власності належить Територіальній громаді м.Львова в особі Львівської міської ради, розмір частки 1/1; нежитлове приміщення загальною площею 230,4 кв.м., праві власності належить ТОВ «Валова оупенспейс», код ЄДРПОУ 44196599; приміщення комори загальною площею 5 кв.м., на праві власності належать ОСОБА_12 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ; підвальні приміщення площею 35,2 кв.м., на праві колективної власності належить ТОВ «Черевичок», код ЄДРПОУ 13837136, розмір частки 1/1.

Згідно рапорту співробітника Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_13 від 04.05.2023 року вбачається, що службовими особами філії центр охорони здоров`я АТ «Львівська залізниця» всупереч інтересам юридичної особи виставлено на продаж та реалізовано через аукціон за заниженою вартістю державне майно - приміщення лікарні АТ «Українська залізниця» по вул.Ніщинського,2 - вул.І.Вільде,41 у м.Львові. Після зміни форми власності на вказані об`єкти нерухомого майна АТ «Українська залізниця» 04.11.2021 року відбувся аукціон, в якому взяло участь 18 учасників. Переможцем аукціону стало ТОВ «Залізна вода», яке запропонувало найвищу пропозицію в сумі 60000001 гривень.

За результатами вказаного аукціону АТ «Українська залізниця» в особі заступника директора виконавчої філії «ЦОЗ» ОСОБА_9 , а також заступника директора виконавчої філії з економічних питань філії «ЦОЗ» ОСОБА_10 , 25.11.2021 року уклали договір купівлі-продажу та передали у власність ТОВ «Залізна вода», ЄДРПОУ 43760390, м.Львів, вул.Тернопільська, буд.10 нерухоме майно розташоване за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул. Ніщинського,2, яке зобов`язувалось здійснити оплату згідно з протоколом про результати електронного аукціону № UA-PS-2021-10-04-000009-1 від 04.11.2021 року у сумі 60000001 гривень, крім того ПДВ 12000000,20 гривень, а разом з ПДВ - 72000001,20 гривень, протягом 15 календарних днів з дня підписання договору купівлі-продажу. Тобто, до вчинення незаконних дій, спрямованих на незаконне відчуження державного майна, яке на праві державної власності належало АТ «Українська залізниця» можливо причетні посадові особи Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії «ЦОЗ» АТ «Українська залізниця», котрі вступили в злочинну змову із працівниками РФ «Львівська залізниця та філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Укрзалізниця», спрямовану на протиправне відчуження державного майна всупереч передбаченій процедурі приватизації.

Під час розгляду клопотання встановлено, що за місцем роботи приватного нотаріуса ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1, можуть зберігатися речі та документи, які можуть містити відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Враховуючи наведене, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що за місцем роботи приватного нотаріуса ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись речові докази вчинення кримінального правопорушення, що у подальшому може мати важливе доказове та істотне значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а тому клопотання слідчого слід задовольнити.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого СВ Львівського РУП № 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 погодженого прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні за № 42023142040000008 від 30.01.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.367, ч.3 ст.191, ч.2 ст.364 КК України, ОСОБА_4 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , дозвіл на проведення обшуку місцем роботи приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме в усіх приміщеннях, які використовуються останнім під час провадження нотаріальної/реєстраційної діяльності за адресою: АДРЕСА_1 , де згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розташований будинок загальною площею 746,4 кв.м., який на праві комунальної власності належить Територіальній громаді м.Львова в особі Львівської міської ради, а також нежитлове приміщення загальною площею 230,4 кв.м., яке праві власності належить ТОВ «Валова оупенспейс», кінцевим бенефіціаром якого є ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ; приміщення комор загальною площею 5 кв.м., які на праві власності належать ОСОБА_12 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 та підвальні приміщення площею 35,2 кв.м., які на праві колективної власності належить ТОВ «Черевичок», код ЄДРПОУ 13837136, з метою відшукання і вилучення документів, чорнових записів, електронних носіїв інформації (карт пам`яті, флеш накопичувачів, мобільних терміналів систем зв`язку, комп`ютерної техніки, планшетних комп`ютерів та інших електронних інформаційних систем або їх частин) та інших речей, пов`язаних із проведенням реєстраційних дій щодо об`єктів нерухомого майна, розташованих за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2 ; стосовно проведення аукціону № UA-PS-2021-10-04-000009-1 від 04.11.2021 року щодо незаконного відчуження вищевказаних об`єктів нерухомого майна, його подальшого продажу, а також тих, що містять інформацію про взаємовідносини АТ «Українська залізниця» (в т.ч. Регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Укрзалізниця», Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії «ЦОЗ», Державного закладу «Клінічна лікарня ДТГО «Львівська залізниця») та ТОВ «Залізна вода» (код ЄДРПОУ 43760390, м.Львів, вул.Тернопільська, буд.10) щодо укладення правочинів, проведення реєстраційних та нотаріальних дій стосовно вищевказаних об`єктів нерухомого майна АТ «Укрзалізниці», листування за період з 2018 по 2023 рік з вищевказаним підприємством та іншими учасниками аукціону № UA-PS-2021-10-04-000009-1 від 04.11.2021 року щодо купівлі-продажу зазначених об`єктів нерухомого майна АТ «Укрзалізниця», документації у паперовому та електронному вигляді щодо перерахування коштів від ТОВ «Залізна вода» до АТ «Укрзалізниця», конкурсної документації, документів бухгалтерського обліку щодо проведення зазначеного аукціону та подальшого укладання договору купівлі продажу об`єктів нерухомого майна АТ «Укрзалізниця» розташованих за адресою: м.Львів, вул.Вільде,41 та вул.Ніщинського,2.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Строк дії вказаної ухвали однин місяць з дня її постановлення.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Львівського РУП № 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу110649224
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —463/1074/23

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Маліновська-Микич О. В.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Маліновська-Микич О. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 12.12.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні