Ухвала
від 04.05.2023 по справі 280/682/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 травня 2023 року м. Дніпросправа № 280/682/23

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Кругового О.О. (доповідач),

суддів: Прокопчук Т.С., Шлай А.В.,

перевіривши відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційної скарги товариства з обмеженою відповідальністю "АРСЕНАЛ-СІТІ" на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 23.03.2023 в адміністративній справі № 280/682/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "АРСЕНАЛ-СІТІ" до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, третя особа: Запорізька міська рада про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування витягу, зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

Запорізький окружний адміністративний суд рішенням від 23.03.2023 в задоволенні позовних вимог відмовив.

Відповідач, не погодившись з рішенням суду, звернувся з апеляційною скаргою у цій справі.

Розглянувши матеріали апеляційної скарги суд апеляційної інстанції приходить до висновку про наявність підстав для її повернення, з огляду на нижчевикладене.

Відповідно до ст. 297 КАС України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Водночас, у відповідності до пп. 15.5 п. 15 пункту 1 розділу VII «Перехідні положення» КАС України, до визначення Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), можливості вчинення передбачених цим Кодексом дій з використанням підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи такі дії вчиняються в такому порядку: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

04.09.2021 року Вища Рада Правосуддя на сайті Судова влада України оприлюднила оголошення про створення та забезпечення функціонування трьох підсистем (модулів) ЄСІТС: «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистеми відеоконференцзв`язку (https://court.gov.ua/press/news/1173657).

Отже, з 04.09.2021 року визначено можливість вчинення передбачених цим Кодексом процесуальних дій з використанням підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, тому припис пункту 15.5 підпункту 15 пункту 1 розділу VII «Перехідні положення» КАС України, який передбачав можливість подання апеляційної скарги через суд першої інстанції, більше не застосовується, натомість, діє норма ст. 297 КАС України, яка визначає, що апеляційну скаргу необхідно подавати безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Як видно з матеріалів справи апеляційну скаргу подано товариством з обмеженою відповідальністю "АРСЕНАЛ-СІТІ" до Запорізького окружного адміністративного суду, який є судом першої інстанції у цій справі.

Відповідно до п. 4 ч. 4 ст. 298 КАС України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо скаргу подано в інший спосіб, ніж до суду апеляційної інстанції.

Враховуючи той факт, що апеляційну скаргу відповідачем подано в інший спосіб, ніж до суду апеляційної інстанції, колегія суддів приходить до висновку про необхідність її повернення заявнику.

Керуючись ст. 298 КАС України, суд,

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "АРСЕНАЛ-СІТІ" на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 23.03.2023 року в адміністративній справі № 280/682/23 - повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили 04.05.2023, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий - суддя О.О. Круговий

суддя Т.С. Прокопчук

суддя А.В. Шлай

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110677627
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування витягу, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/682/23

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Рішення від 23.03.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні