Ухвала
від 05.05.2023 по справі 947/13822/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/13822/23

Провадження № 1-кс/947/5557/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.05.2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СВ ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Київської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42023163010000009, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної Поліції в Одеській області, за процессуального керівництва Київської окуружної прокуратури м. Одеси, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № № 42023163010000009 від 22.03.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Як вбачається з клопотання сторони обвинувачення про надання дозволу на проведення обшуку, в ході досудового розслідування, у тому числі за результатами виконаного доручення співробітникам НОМЕР_1 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, а також співробітникам УБН в Одеській області ДБН НПУ, було встановлено, що на території регіонів України та Одеської області діє група осіб, яка організувала, з використанням мережі «Інтернет», збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів, а саме через соціальну мережу «Телеграм» та здійснює за його допомогою продаж особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, шляхом їх відправки через відділення ТОВ «Нова Пошта».

Так, органом досудового розслідування встановлено, що до вказаного факту може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, слідчий за погодженням з прокурором звертаються до слідчого судді з вказаним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою повного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь та предметів, які обмеженні або заборонені в цивільному обігу - наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги та прекурсори, супутніх їм речей, що слугують для розфасовки, зважування, обліку наркотичних засобів, електронних носіїв інформації, матеріальних носіїв інформації, мобільних терміналів, сім-карток мобільних операторів, мобільні телефони, якими користується ОСОБА_5 ,банківських карток за допомогою яких здійснюється розрахунки за придбання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин, блокнотів, флеш носіїв інформації, зошитів, комп`ютерної техніки, жорстких дисків, інших носіїв інформації, чорнових записів з інформацією, яка свідчитиме про виготовлення, збут та придбання наркотичних засобів, а також інших речей, предметів та документів, які зберегли в своїй середині, або на поверхні слідову інформацію, яка здатна відтворити слідову картину скоєння кримінального правопорушення та послужити доказами у вказаному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримала у повному обсязі, клопотання просила задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, яка підтримала подане клопотання та просила його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності в повній мірі підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, до вчинення якого може бути причетний ОСОБА_5 .

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вказаною адресою можуть зберігатися речі, які мають значення для встановлення обставин можливого вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Крім того, враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Згідно інформаційної довідки 330397250 від 27.04.2023 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстрі прав власності на нерухоме майно квартира АДРЕСА_2 - належить на праві власності Одеській обласній спілці споживчих товариств «ОБЛСПОЖИВСПІЛКА», код ЄРДПОУ: 01761391.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу Київської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42023163010000009 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 та іншим слідчим з числа слідчої групи слідчого відділу Одеського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції в Одеській області, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 42023163010000009 від 22.03.2023,а також прокурорам з числа групи прокурорів які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні, за дорученням слідчого іншим співробітникам Національної Поліції України, зокрема з числа особового складу:Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, співробітникам НОМЕР_1 прикордонного загону Державної прикордонної служби України на проведення обшуку у приміщені квартири за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин, засобів для вживання наркотичних засобів, обладнання для виготовлення, зважування, зберігання та пакування наркотичних засобів та психотропних речовин, речей та предметів за допомогою яких виготовляють наркотичні речовини, мобільних телефонів за допомогою яких здійснюється зв`язок під час придбання та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, сім карт операторів телекомунікаційного зв`язку за допомогою яких здійснюється зв`язок в момент збуту, придбання та виготовлення наркотичних засобів, банківських карток за допомогою яких здійснюється розрахунки за придбання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин, блокнотів, флеш носіїв інформації, зошитів, комп`ютерної техніки, жорстких дисків, інших носіїв інформації, чорнових записів з інформацією, яка свідчитиме про виготовлення, збут та придбання наркотичних засобів, а також інших речей, предметів та документів, які зберегли в своїй середині, або на поверхні слідову інформацію, яка здатна відтворити слідову картину скоєння кримінального правопорушення та послужити доказами у вказаному кримінальному провадженні.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу110691795
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/13822/23

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні