Ухвала
від 09.05.2023 по справі 185/5710/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/5710/23

Провадження № 2/185/2229/23

У Х В А Л А

09 травня 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС» до ОСОБА_1 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯАЛЕКС» про звернення стягнення на предмет застави,

В С Т А Н О В И В:

21 квітня 2023 року до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області суду надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС» до ОСОБА_1 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯАЛЕКС» про звернення стягнення на предмет застави.

27 квітня 2023 року здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями.

Заявлені такі позовні вимоги: в рахунок погашення заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯАЛЕКС» перед Приватним акціонерним товариством «Страхова компанія «АРКС» за додатковою угодою №4 від 13 серпня 2021 року до договору про співпрацю № 374/04-2018 Мар-ль від 02 квітня 2018 року в розмірі 1249218 грн 99 коп звернути стягнення на предмет застави транспортний засіб RENAULT модель KOLEOS, рік випуску 2019, номер шасі НОМЕР_1 , державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 , шляхом проведення прилюдних торгів згідно з Законом України «Про виконавче провадження» за початковою ціною, встановленою на рівні не нижче за звичайні ціни на цей вид майна, визначеної на підставі оцінки, проведеної суб`єктом оціночної діяльності/незалежним експертом на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій.

Згідно відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру № 51541 від 28 квітня 2023 року, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_4 , з 26 квітня 2013 року зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 .

Оскільки зареєстроване місце проживання відповідача знаходиться на тимчасово окупованій території у місті Донецьк, з метою визначення підсудності справи судом було зроблено запит до Національної соціальної сервісної служби України щодо реєстрації місця проживання відповідача ОСОБА_1 .

08 травня 2023 року надійшло повідомлення Нацсоцслужби про те, що станом на 05 травня 2023 року в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб міститься інформація про ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса фактичного проживання: АДРЕСА_2 .

Згідно з частиною 1 статті 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до положень пункту 4 Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 07 лютого 2022 року № 265, особа може задекларувати/зареєструвати своє місце проживання (перебування) лише за однією адресою. У разі коли особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює декларування/реєстрацію місця проживання (перебування) за однією з таких адрес за власним вибором. За адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції.

На період тимчасової окупації територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя положення частини першоїстатті 4 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» (далі - Закон) не поширюється на осіб, місце проживання яких зареєстроване у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Така особа може задекларувати/зареєструвати місце свого проживання без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання.

Особа, місце проживання якої зареєстроване у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, може задекларувати/зареєструвати місце свого проживання за межами тимчасово окупованої території України без внесення будь-яких відміток до паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки.

Відомості про зареєстроване місце проживання такої особи у житлі, що розташоване на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, вносяться до реєстру територіальної громади, яка здійснила відповідну реєстраційну дію за межами тимчасово окупованої території України.

Згідно наданих суду відомостей фактичне місце проживання/перебування відповідача ОСОБА_1 як внутрішньо переміщеної особи зареєстроване на території Краматорського району Донецької області.

Відповіднодо частинисьомої статті147 ЗаконуУкраїни «Просудоустрій істатус суддів»,враховуючи неможливістьсудами здійснюватиправосуддя підчас воєнногостану,Верховний судрозпорядженням від 15.03.2022№ 8/0/9-22змінив територіальнупідсудність судовихсправ Краматорського міськогосуду Донецькоїобласті на Індустріальнийрайонний судм.Дніпропетровська.

Як передбачено пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області і має бути передана на розгляд Індустріальному районному суду м.Дніпропетровська.

Керуючись пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Передати на розгляд Індустріальному районному суду м.Дніпропетровська позовну заяву Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АРКС» до ОСОБА_1 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯАЛЕКС» про звернення стягнення на предмет застави.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Cуддя У.М. Болдирєва

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110720236
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет застави

Судовий реєстр по справі —185/5710/23

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні