Ухвала
від 09.05.2023 по справі 125/499/23
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/499/23

1-кп/125/29/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.05.2023 м. Бар Вінницької області

Барський районний суд Вінницької області у складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Бар Вінницької області обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12023020140000031 від 01.02.2023, за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився в с. Гармаки, Барського району Вінницької області, місце проживання: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 КК України,

УСТАНОВИВ:

Прокурор у підготовчому судовому засіданні зазначив, що обвинувальний акт складений відповідно до вимог ст. 291 КПК України, необхідно призначити його до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, підстави для повернення обвинувального акта чи закриття кримінального провадження відсутні. Справа надійшла до суду з дотриманням правил підсудності.

Обвинувачений у підготовчому судовому засіданні не заперечував проти призначення обвинувального акта до судового розгляду.

Потерпілий ОСОБА_6 та представник потерпілого ФГ «Лінея» ОСОБА_7 в засідання не з`явились, подали до суду заяви з проханням підготовче судове засідання провести без їхньої участі, проти призначення обвинувального акту до судового розгляду не заперечували.

Судом вжито всіх можливих заходів до повідомлення потерпілого ОСОБА_5 про проведення підготовчого засідання, однак потерпілий у судове засідання не з`явився. Прокурор повідомив, що спілкувався з потерпілим ОСОБА_5 і останній повідомив, що перебуває в зоні бойових дій.

Прокурор та обвинувачений не заперечували проти проведення підготовчого судового засідання без участі потерпілих.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт та додатки до нього, дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 315 КПК України якщо під час підготовчого судового засідання не будуть встановлені підстави для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 частини третьої статті 314 цього Кодексу, суд проводить підготовку до судового розгляду.

Судом встановлено, що відповідно до вимог ст. 32 КПК України зазначене кримінальне провадження підсудне Барському районному суду Вінницької області.

Обвинувальний акт складено з дотриманням положень ст. 291 КПК України.

Угод у порядку ст.ст. 468-475 КПК України до суду не надійшло. Підстав для закриття кримінального провадження на цей час не вбачається. Клопотання щодо заходів забезпечення кримінального провадження від учасників судового провадження не надходило.

Отже, наявні достатні підстави для призначення цього кримінального провадження до судового розгляду.

Підстав, визначених у ч. 2 ст. 27 КПК України, для прийняття рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні, суд не вбачає.

Відповідно до приписів частин 1, 2 статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Згідно з пунктом 6 частини 3 статті 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право доручити представнику персоналу органу пробації скласти досудову доповідь.

На підставі викладеного, керуючись ст. 314-316 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 КК України, на 19 травня 2023 року о 10 год. 00 хв. у залі судових засідань Барського районного суду Вінницької області (місто Бар Вінницької області, вул. Соборна, 2).

Судовий розгляд здійснювати суддею одноособово у відкритому судовому засіданні за участю сторін кримінального провадження, потерпілих, свідків згідно із клопотанням сторони обвинувачення.

В судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого, потерпілих.

Доручити Жмеринському районному сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області у строк не більше місяця з дня постановлення ухвали скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Роз`яснити обвинуваченому, що він має право брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення, або відмовитися від участі у підготовці досудової доповіді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110724035
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився в с. Гармаки, Барського району Вінницької області, місце проживання: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 КК України

Судовий реєстр по справі —125/499/23

Вирок від 27.09.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 27.03.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні