Ухвала
від 09.05.2023 по справі 336/3558/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

336/3558/23

2/336/1966/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2023 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м.Запоріжжя Петренко Л.В., розглянувши заяву представника позивача адвоката Жовніренко Ірини Володимирівни про продовження строку для усунення недоліків за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Жовніренко Ірина Володимирівна, до ОСОБА_2 , Територіальній громаді в особі Комишуваської селищної територіальної громади, третя особа: Запорізька товарна баржа «ГІЛЕЯ», про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності, -

встановив:

24 квітня 2023 року до суду звернулась ОСОБА_1 , з позовною заявою до ОСОБА_2 , Територіальній громаді в особі Комишуваської селищної територіальної громади, третя особа: Запорізька товарна баржа «ГІЛЕЯ», про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності, в якій просить визнати дійсним договір купівлі-продажу, зареєстрований Запорізькою товарною біржею «Гілея» 10.12.1997 року за реєстраційним номером 425/3809 та визнати за позивачем, ОСОБА_1 право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 .

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено та передано судді Петренко Л.В.

Ухвалою Шевченківського районного суду м.Запоріжжя від 26 квітня 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Жовніренко І.В., до ОСОБА_2 , Територіальній громаді в особі Комишуваської селищної територіальної громади, третя особа: Запорізька товарна баржа «ГІЛЕЯ», про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності, залишено без руху, позивачу надано строк п`ять днів, з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків, зазначених у її мотивувальній частині. Роз`яснено позивачу, що у випадку не усунення зазначених недоліків у встановлений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

09 травня 2023 року, до суду надійшло клопотання представника позивача - адвоката Жовніренко І.В. про продовження строку, встановленого ухвалою судді від 26 квітня 2023 року, з посиланням на те, що визначеного ухвалою строку недостатньо, для отримання висновку суб`єкта оціночної діяльності щодо дійсної вартості майна на час звернення до суду з позовною заявою, після чого внести уточнення до позовної заяви та сплати судового збору.

Як визначено у ст. 120 ЦПК України, строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

Згідно із ч. 2 ст. 127 ЦПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 127 ЦПК України, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Враховуючи, що клопотання про продовження строку для усунення недоліків заяви було подано представником позивача до закінчення цього строку, з метою повного, всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку про доцільність задоволення заяви та продовження строку для усунення недоліків, зазначених в ухвалі судді від 26 квітня 2023 року, на строк 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

У разі не усунення вказаних недоліків, позовна заява, відповідно до вимог ч. 3 ст.185 ЦПК України, буде визнана неподаною та повернута позивачу.

Керуючись ст.ст. 120,127, 258, 260 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Клопотання представника позивача - адвоката Жовніренко Ірини Володимирівни про продовження строку для усунення недоліків за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Жовніренко Ірина Володимирівна, до ОСОБА_2 , Територіальній громаді в особі Комишуваської селищної територіальної громади, третя особа: Запорізька товарна баржа «ГІЛЕЯ», про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності - задовольнити.

Продовжити представнику позивача - адвокату Жовніренко Ірині Володимирівні строк на усунення недоліків за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Жовніренко Ірина Володимирівна, до ОСОБА_2 , Територіальній громаді в особі Комишуваської селищної територіальної громади, третя особа: Запорізька товарна баржа «ГІЛЕЯ», про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності, надавши позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії даної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків у зазначений вище строк, позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачу, що не позбавляє його права повторного звернення до суду.

Копію ухвали надіслати позивачу та представнику позивача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110727935
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —336/3558/23

Рішення від 03.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні