Ухвала
від 08.05.2023 по справі 205/4457/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

08.05.2023 Єдиний унікальний номер 205/4457/23

Провадження номер 2-з/205/283/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.05.2023 рік м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., розглянувши клопотання ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Шестірікова Андрія Васильовича про витребування доказів,-

ВСТАНОВИВ:

04.05.2023 року ОСОБА_1 , в особі свого представника - адвоката Шестірікова А.В. звернулась до Ленінського районного суду м.Дніпропетровська з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства «ПроКредитБанк», третя особи: Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального округу Лозенко Валентина Володимирівна, Новокадацький відділ державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Разом з позовною заявою, ОСОБА_1 , в особі свого представника - адвоката Шестірікова А.В. було подано до суду клопотання, в якому просить:

- витребувати у приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Лозенко Валентини Володимирівни копію виконавчого напису № 5261 від 29.12.2010 року;

- витребувати у приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Лозенко Валентини Володимирівни матеріали нотаріальної справи, щодо вчинення виконавчого напису № 5261 від 29.12.2010 р.

Дослідивши клопотання та матеріали позовної заяви, приходжу наступного висновку.

Згідно положень ст. ст. 76, 77 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються, у тому числі, такими засобами як письмовими, речовими і електронними доказами (ч.ч. 1, 2 ст. 76). Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення ( ч. 2 ст. 77).

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно положень п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Приймаючи до уваги підстави та предмет позову, з метою з`ясування усіх обставин які мають значення для вирішення даної справи та враховуючи, що заявлений до витребування виконавчий напис безпосередньо стосуються предмету спору, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання в цій частині. Щодо витребування матеріалів нотаріальної справи №5261 враховуючи, що стороною позивача не надано доказів неможливості самостійного її витребування, також не обґрунтовано яке значення для розгляду заявленого позову має вказана у клопотанні нотаріальна справа, приходжу до висновку про відмову в задоволенні клопотання в цій частині.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Керуючись ст.ст. 84, 95, 260, 263, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Шестірікова Андрія Васильовича про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати від приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Лозенко Валентини Володимирівни ( АДРЕСА_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) належним чином засвідчену копію виконавчого напису № 5261 від 29.12.2010 року.

В задоволенні вимог клопотання в іншій частині - відмовити.

Витребувані докази надати до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (49128, м. Дніпро, ж/м. Червоний Камінь, вул. Коробова, буд. 6, E-mail: inbox@ln.dp.court.gov.ua) не пізніше 5 (п`яти) днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити, що у відповідності до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

В разі неможливості надати витребуваний доказ, або неможливості його надання у зазначений термін, письмово повідомити про це Ленінський районний суд м. Дніпропетровська (49128, м. Дніпро, ж/м. Червоний Камінь, вул. Коробова, буд. 6, E-mail: inbox@ln.dp.court.gov.ua).

Направити копію даної ухвали суду приватному нотаріусу Дніпропетровському міському нотаріальному округу Лозенко Валентині Володимирівні ( АДРЕСА_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) - для виконання та іншим учасникам справи до відому.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110734554
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —205/4457/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Халаджи О. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Халаджи О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Халаджи О. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Халаджи О. В.

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні