Ухвала
від 09.05.2023 по справі 229/2702/23
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/2702/23

Провадження № 1-кп/229/1269/2023

УХВАЛА

09 травня 2023 р. м. Дружківка, Донецької області

Дружківський міський суд Донецької області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , , обвинуваченого ОСОБА_4 ,захисника ОСОБА_5 , перекладача ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Дружківка Донецької області в режимі відеоконференції з Державною установою "Дніпровська виправна колонія №89 клопотання кореспондента видання судової журналістики «ІНФОРМАЦІЯ_1» ОСОБА_7 про здійснення відеотрансляції всіх судових засідань у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 447 КК України, на YouTube- каналі «Судова влада України»,

в с т а н о в и в :

09.05.2023 року на електронну адресу Дружківського міського суду Донецької області надійшло клопотання кореспондента видання «ІНФОРМАЦІЯ_1» ОСОБА_7 про здійснення прямої відеотрансляції вказаного кримінального провадження на YouTube каналі «Судова влада України». В обгрунтування причин клопотання кореспондент ОСОБА_7 вказала на те, що дана справа має суспільне значення та представляє суспільний резонанс, адже пов`язана з найманством. Крім того, відеотрансляція надасть можливість виданню висвітлити процес, оскільки їх редакція розташована у м.Києві і вони не мають змоги відвідувати кожне судове засідання.

Обвинувачений заперечив проти заявленого клопотання.

Захисник заперечив проти заявленого клопотання, вважає, що трансляція судового процесу загрожує життю та здоров`ю обвинуваченого, так як не відомо хто буде дивитися відео трансляцію в YouTube.

Прокурор з урахуванням думки обвинуваченого та захисника заперечив проти клопотання.

Суд вважає, що клопотання не може бути задоволено з огляду на таке.

Обвинувачений категорично заперечив можливість такої трансляції і суд вважає його заперечення обґрунтованими, оскільки до набрання остаточним судовим рішенням законної сили він вважається невинуватим. Трансляція інформації щодо нього може порушити його права.

Окрім того, судове засідання є відкритим і заборон на фіксацію перебігу судового засідання з боку публіки чи ЗМІ немає.

Ведеться повна відео- аудіофіксація судового процесу і доступ до цієї інформації не заборонений.

При цьому, відмова в клопотанні ніяким чином не порушує гласність судового засідання, відповідає меті судового провадження, як і не зашкодить комунікації. Відсутність дозволу на трансляцію судового засідання не позбавляє осіб, присутніх в залі судового засідання проводити фотозйомку, відео- та аудіо запис без отримання окремого дозволу суду з урахуванням обмежень, встановлених законом відповідно до ч.4 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", норм КПК України, як і отримання учасниками судового розгляду копії на електронному носії.

Таким чином, суд вважає, що в кримінальному провадженні для забезпечення прав всіх учасників процесу і виконання вимог ст. 62 Конституції України, думки учасників процесу, підстав для трансляції судових засідань не вбачається.

На підставі викладеного, керуючись ст. 8 Конвенції про захист прав та основоположних свобод людини, ст. 11 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів», ч. 6 ст. 27 КПК України, суд,-

п о с т а н о в и в :

У задоволенні клопотання кореспондента видання судової журналістики «ІНФОРМАЦІЯ_1» ОСОБА_7 про здійснення відеотрансляції всіх судових засідань на YouTube- каналі «Судова влада України» у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 447 КК України відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110735940
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Найманство

Судовий реєстр по справі —229/2702/23

Вирок від 09.05.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 28.04.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні