Ухвала
від 04.05.2023 по справі 183/606/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/606/23

№ 2/183/1872/23

У Х В А Л А

04 травня 2023 року м. Новомосковськ дніпропетровська область

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Городецького Д.І.,

за участю секретаря судового засідання Пономаренко О.О.,

розглянувши у судовому засідання клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, третя особа - приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Ганна Василівна про визнання факту проживання спадкоємця із спадкодавцем на час відкриття спадщини,

в с т а н о в и в :

в провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, третя особа - приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Ганна Василівна про визнання факту проживання спадкоємця із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

11 квітня 2023 рок на адресу суду надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування у приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Південно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Дніпро) Шевченко Ганни Василівни належним чином завіреної копії спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судове засідання учасники справи не з`явилися.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з відсутністю в підготовчому засіданні всіх учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, клопотання про витребування доказів, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно до ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1, 6, 7 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи наявність складнощів у поданні доказів, для всебічного і повного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Південно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Дніпро) Шевченко Ганни Василівни (місцезнаходження за адресою: поштовий індекс 51200, вулиця Сучкова, 21, м. Новомосковськ, Дніпропетровська область, тел. НОМЕР_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки дані докази є необхідними для вирішення справи по суті.

Керуючись ст.ст. 76, 84, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, третя особа - приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Шевченко Ганна Василівна про визнання факту проживання спадкоємця із спадкодавцем на час відкриття спадщини - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Південно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Дніпро) Шевченко Ганни Василівни (місцезнаходження за адресою: поштовий індекс 51200, вулиця Сучкова, 21, м. Новомосковськ, Дніпропетровська область, тел. НОМЕР_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) надати адресу суду належним чином завірену копію спадкової справи після смерті спадкодавця ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Судом роз`яснюється, що відповідно до ч.1 ст.148 ЦПК України, за невиконання ухвали про забезпечення доказів у встановлений судом строк суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути поданою до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала складена та підписана 04 травня 2023 року.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110772951
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання факту проживання спадкоємця із спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —183/606/23

Рішення від 21.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні