Ухвала
від 09.05.2023 по справі 935/540/23
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/540/23

Провадження № 1-кс/935/434/23

У Х В А Л А

09 травня 2023 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановив:

Слідчий СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Коростишівського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, в обґрунтування якого вказала, що у провадженні СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження за №№42022062190000080, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.08.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи приватного підприємства « ОСОБА_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , за попередньою змовою групою осіб, в порушення встановлених правил охорони надр, за межами дії спеціального дозволу на користування надр №6239 від 28.12.2017, здійснюють незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (габро) на території Шадурського родовища Південна частина Східної ділянки № НОМЕР_2 , що знаходиться поблизу с. Шадура Хорошівської ОТГ Житомирського району Житомирської області.

Видобуток зазначених корисних копалин здійснюється на земельній ділянці державної форми власності, загальною площею 5,6 га. У той же час, у ході здійснення господарської діяльності вказаною групою осіб, здійснено захоплення частини (близько 0,9 га) земельної ділянки з кадастровим номером 1821182700:06:002:0002, комунальної форми власності, загальною площею 4,8 га, а саме земель запасу ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно акту-огляду земельної ділянки з кадастровим номером 1821182700:06:002:0406 державної форми власності встановлено, що вказана земельна ділянка площею 5,6 га перебуває в оренді ПП « ОСОБА_4 » та на останній здійснюється господарська діяльність з видобування корисних копалин. Водночас, встановлено, що вказана господарська діяльність посадовими особами ПП « ОСОБА_4 » здійснюється на земельній ділянці комунальної форми власності, орієнтовною площею 0,9 га, без відповідного дозволу.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення усіх фактів та обставин, що підлягають доказуванню, під час досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до реєстраційної справи ПП « ОСОБА_4 », що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме в ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий просить розгляд клопотання проводити без участі особи, у володінні якої знаходиться інформація, оскільки це може призвести до передчасного розголошення важливої для слідства інформації.

Слідчий в судове засідання не з`явилася. Подала до суду заяву про розгляд справи без її участі.

Відповідно до ч. 2.ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проведено у відсутності особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно з ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимогст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Документи, які перебувають у вищевказаній установі містять конфіденційну інформацію, в тому числі персональні дані осіб, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із зміступ.4,5,8 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно доч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість клопотання слідчого та наявність підстав для надання тимчасового доступу до вказаних документів, з урахуванням мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166 КПК України,-

постановив:

Надати дозвіл слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_9 , заступнику начальника СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_10 , старшому слідчому СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_11 , начальнику СВ ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до реєстраційної справи приватного підприємства « ОСОБА_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме в ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю отримання копії інформації.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_13

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу110790013
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —935/540/23

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 28.02.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні