Ухвала
від 09.05.2023 по справі 572/153/22
ДУБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №572/153/22

У Х В А Л А

про заміну відповідача та третьої особи

09 травня 2023 року Дубровицький районний суд Рівненської області у складі:

головуючого судді: Оборонової І.В.,

за участю секретаря: Волкодав А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дубровиця справу клопотання представника відповідача Торчила В.Ф. про замінувідповідача татретьої особи про справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директор Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - Торчило Віталій Федорович про визнання незаконним і скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення працівника у виконанні трудових обов`язків та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Дубровицького районного суду Рівненської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

До початку судового засідання від третьої особи ОСОБА_2 до суду надійшло клопотання про заміну відповідача ДП «Висоцьке лісове господарство» на його правонаступника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України». Також просить замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - Торчила Віталія Федоровича, на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора філії «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Торчила Віталія Федоровича. Клопотання просить розглянути без його участі.

Від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує.

Від представника відповідача ОСОБА_3 надійшла заява про розгляд клопотання про заміну відповідача та третьої особи без її участі.

Дослідивши клопотання, оглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку що клопотання слід задоволити з наступних підстав.

Судом встановлено, що Наказом Державного агентства лісових ресурсів України №958 від 04 листопада 2022 року - припинено Державне підприємство "Висоцьке лісове господарство", код ЄДРПОУ 00992740, шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», код ЄДРПОУ 44768034». Також вказаним Наказом визначено, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" (а.с.158-160).

Відповідно до Наказу Державного агентства лісових ресурсів України №70 від 09 січня 2023 року, затверджено передавальний акт державного підприємства «Висоцьке лісове господарство» (а.с.164).

16 грудня 2022 року, Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», затверджено положення про філію «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» (а.с.178-197).

Згідно Наказу Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» №248 від 09 січня 2023 року за філією «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44935945) закріплено майно, права та обов`язки, які передані за передавальним актом затвердженим наказом №70 від 09 січня 2023 року (а.с.165).

Згідно ч.2 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Крім того, як встановлено судом, Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» №97-к від 14 грудня 2022 року призначено ОСОБА_2 на строк з 15 грудня 2022 року по 29 грудня 2023 року (а.с.204).

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.3, 5 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З урахуванням викладеного, вивчивши матеріали справи та враховуючи факт припинення Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство", шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», яке є правонаступником його прав та обов`язків, директором якого призначено Торчила Віталія Федоровича, суд приходить до висновку, що клопотання слід задоволити та замінити відповідача Державне підприємство "Висоцьке лісове господарство" його правонаступником - Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України», а також замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - Торчила Віталія Федоровича, на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора філії «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Торчила Віталія Федоровича.

Керуючись ст. 12,19,55,81,83,84, 258,259-260,263-265 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання третьої особи ОСОБА_2 - задоволити.

Замінити у справі №572/153/22 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директор Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - Торчило Віталій Федорович про визнання незаконним і скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення працівника у виконанні трудових обов`язків та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, відповідача - Державне підприємство "Висоцьке лісове господарство", на його правонаступника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», (юридична адреса: 01601, м.Київ, вул. Шота Руставелі, 9а, код ЄДРПОУ 44768034).

Направити Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України» копію ухвали та позовну заяву та додатками.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої, п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої, п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора Державного підприємства "Висоцьке лісове господарство" Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - Торчила Віталія Федоровича, на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директора філії «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Торчила Віталія Федоровича.

Направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: директору філії «Висоцьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Торчилу Віталію Федоровичу, копію цієї ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до ч.3 ст.278 ЦПК України, він має право подати до суду пояснення щодо позову в п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя: підпис.

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду

Суддя Дубровицького

районного суду Рівненської області Оборонова І.В.

СудДубровицький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110791131
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —572/153/22

Постанова від 07.09.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні