Ухвала
від 10.05.2023 по справі 320/17174/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/17174/21

УХВАЛА

10 травня 2023 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Лічевецького І.О., Оксененка О.М., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Громадсько-політична газета "Життя і слово" до Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року адміністративний позов задоволено частково.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням Виконавчий комітет Васильківської міської ради Київської області подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове судове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі.

Ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду 24 березня 2023 року витребувано з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу № 320/17174/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Громадсько-політична газета "Життя і слово" до Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування.

До Шостого апеляційного адміністративного суду з Київського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа № 320/17174/21.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Як вбачається з матеріалів справи 30 січня 2023 року судом першої інстанції ухвалено зазначене вище рішення у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Апеляційну скаргу Виконавчий комітет Васильківської міської ради Київської області подав до суду 06 березня 2023 року, тобто після закінчення строку на апеляційне оскарження.

При цьому, вказаною особою заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та зазначено, що з електронною копією рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року було ознайомлено 07 лютого 2023 року на інформативному ресурсі Єдиного державного реєстру судових рішень.

Також вказує, що копія рішення суду першої інстанції до Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області не надходила у зв`язку з чим просить суд поновити строк на апеляційне оскарження рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Згідно із ч. 6 ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Так, колегія суддів звертає увагу, що відповідно до наявних в матеріалах справи довідок Київського окружного адміністративного суду від 02 лютого 2023 року про доставку електронного листа, документ в електронному вигляді "Рішення (одноособово) (задоволення повністю або частково)" від 30 січня 2023 року по справі № 320/17174/21 (том 1, арк. 146-147) було надіслано Виконавчому комітету Васильківської міської ради Київської області на його електронну адресу та доставлено до електронної скриньки 02 лютого 2023 року.

Апеляційну скаргу вказаною особою подано 06 березня 2023 року, тобто протягом тридцяти днів з дати отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції та з урахуванням ч. 6 ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 3 ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Згідно з ч. 1 та ч. 3 ст. 304 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом, у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ч. 1 ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності клопотань від усіх учасників справи про розгляд справи за їх участю або неприбуття жодного з учасників справи у судове засідання, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, справа може бути розглянута без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження).

Керуючись ст. ст. 296, 300, 304, 311, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року - задовольнити.

Поновити Виконавчому комітету Васильківської міської ради Київської області строк на апеляційне оскарження рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 січня 2023 у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Громадсько-політична газета "Життя і слово" до Виконавчого комітету Васильківської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування рішення.

Встановити строк до 18 травня 2023 року, протягом якого позивач може подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) відповідачу та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: І.О. Лічевецький

О.М. Оксененко

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110801905
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо статусу народного депутата України, депутата місцевої ради, організації діяльності представницьких органів влади, з них

Судовий реєстр по справі —320/17174/21

Постанова від 30.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Постанова від 30.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Рішення від 24.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 24.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 30.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 30.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 02.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні