Ухвала
від 11.05.2023 по справі 335/1660/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 11.05.2023 Справа № 335/1660/23

Запорізький Апеляційний суд


ЄУН 335/1660/23

Пр. № 22-ц/807/981/23

УХВАЛА

11 травня 2023 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Гончар М.С.

судді Маловічко С.В., Подліянової Г.С.

при вирішенні питання за заявою представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської Марти Олександрівни, як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши Крістіни Ігорівни, як осіб, що не приймали участі у справі про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «СЛАВУТИЧ-ІНВЕСТ», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок активів Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Фінансові стратегії», про стягнення заборгованості, штрафу та пені за договором

із апеляційними скаргами:

1.Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВПРОМЕНЕРГО» в особі представника Гончаренко Наталії Андріївни, як особи, що не приймала участі у справі,

2.ОСОБА_2 в особі представника Шипоши Крістіни Ігорівни, як особи, що не приймала участі у справі,

3.ОСОБА_3 в особі представника Шипоши Крістіни Ігорівни, як особи, що не приймала участі у справі,

4.Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВІНВЕСТПРОМ» в особі представника Грунської Марти Олександрівни, як особи, що не приймала участі у справі,

на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 06 березня 2023 року про забезпечення позову, з підстав вирішення останньою питання про їх права та обов`язки,

за виділеними матеріалами справи ЄУН № 335/1660/23,

ВСТАНОВИВ:

Дана справа перебуває у провадженні апеляційного суду, справу призначено до розгляду на 07 червня 2023 року о 09 годині 50 хвилин.

10 травня 2023 року до Запорізького апеляційного суду через електронну пошту від представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської М.О., як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши К.І., як осіб, що не приймали участі у справі надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якому заявники просили провести судове засідання за їх участю поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України передбачено, що суд за заявою сторони може постановити ухвалу про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Встановлено, що вищезазначена заява подана через електронну пошту до апеляційного суду 10 травня 2023 року.

Статтею 212 ЦПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Відповідно до ст. 212 ч. 3 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

На виконання доручення Державної судової адміністрації України, у відповідності до пунктів 8, 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/0/15-21, з 01.10.2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (далі - ВКЗ), в тому числі секретарів судових засідань, буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua) (далі - EC).

Для входу через EC необхідно авторизуватися в EC за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Крім того, необхідно перевірити, щоб в профілі користувача EC було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в EC. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в EC - «Відеозв`язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, апеляційний суд вважає за можливе використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у зв`язку з чим апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити вищезазначену заяву представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської М.О., як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши К.І., як осіб, що не приймали участі у справі у цій справі.

Заслухавши доповідь судді-доповідача Гончар М.С., розглянувши заяву представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської М.О., як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши К.І., як осіб, що не приймали участі у справі, керуючись ст. ст. 212, 365, 366 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської Марти Олександрівни, як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши Крістіни Ігорівни, як осіб, що не приймали участі у справі про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цій справі задовольнити.

Забезпечити участь представника ТОВ «АЗОВПРОМЕНЕРГО», ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ» адвоката Грунської Марти Олександрівни, як осіб, що не приймали участі у справі; представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 адвоката Шипоши Крістіни Ігорівни, як осіб, що не приймали участі у справі про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференціїу розгляді справи в судовому засіданні, яке призначене на 07 червня 2023 року о 09 годині 50 хвилин в приміщенні Запорізького апеляційного суду за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 162 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за:

поштовою адресою адвоката Грунської Марти Олександрівни ІНФОРМАЦІЯ_1 (тел. НОМЕР_1 ).

поштовою адресою адвоката Шипоши Крістіни Ігорівни ІНФОРМАЦІЯ_2 (тел. НОМЕР_2 ).

Судове засідання відбудеться 07 червня 2023 року о 09 годині 50 хвилин в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддяСуддяСуддяГончар М.С. Маловічко С.В.Подліянова Г.С.

Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено16.05.2023
Номер документу110811390
СудочинствоЦивільне
Сутьїх права та обов`язки, за виділеними матеріалами справи ЄУН № 335/1660/23

Судовий реєстр по справі —335/1660/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Постанова від 16.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Постанова від 16.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні