Ухвала
від 12.05.2023 по справі 460/1484/19
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/1484/19

Провадження №2/944/123/23

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження

і призначеннясправи досудового розгляду

12.05.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Колтуна Ю.М.

з участю секретаря судового засідання Мельник Є.Є.

прокурора Галушка О.В.

представника позивача Антонів М.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, у залі суду у м.Яворові, цивільну справу за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан» про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в:

у провадженні судді Яворівського районного суду Львівської області перебувала вищезазначена цивільна справа.

У зв`язку із припиненням судді Яворівського районного суду Львівської області Кондратьєвої Н.А. здійснення повноважень судді по відправленню правосуддя у зв`язку із закінченням п`ятирічного строку призначення на посаду судді, відповідно до розпорядження керівника апарату №569 від 01.11.2021 року «Про призначення повторного автоматизованого розподілу судової справи» справу повторно розподілено між суддями і відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями було розподілено та передано на розгляд судді Колтуну Ю.М.

17.01.2022 суддею Яворівського районного суду Львівської області Колтуном Ю.М. винесено ухвалу про прийняття даної справи до свого провадження. Вирішено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання.

23.02.2023 на адресу суду від представника позивача надійшла заява про зміну предмету позову. В обґрунтування заяви зазначає, що позивач бажає змінити предмет поданого ним позову та просить суд: «витребувати від ОСОБА_1 на користь Яворівської квартирно-есплуатаційної часини (району) 24/100 частини 4-х квартирного житлового будинку літери Г-2 загальною площею 287,3 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ».

Від заступника керівника Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Р.Бучко 19.04.2022 надійшло письмове клопотання у якому просить допустити заступника керівника Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до участі у розгляді справи № 460/454/19 на підставі ст.23 ЗУ «Про прокуратуру», враховуючи, що предметом спору у даній справі є повернення у державну власність об`єктів нерухомого майна та рішення у даній справі може суттєво вплинути на інтереси держави у цих відносинах, а інтереси держави у справі не захищаються уповноваженим органом державної влади.

У підготовчому судовому засіданні прокурор Галушко О.В. та представник позивача Антонів М.Ю. подане клопотання прокурора та заяву про зміну предмету позову підтримали, просили їх задовольнити, не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідач ОСОБА_2 та його представник ОСОБА_3 , а також представник відповідача мисливсько-рибальського господарства «Майдан» у підготовче судове засідання не з`явилися, про про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином причини неявки суду не повідомили.

Згідно з ч.2 ст. 49 ЦПК України, позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання.

Частиною 3 статті 49 ЦПК України надано право позивачеві до закінчення підготовчого засідання позивач змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.197 ЦПК України, суд у підготовчому судовому засіданні заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

Таким чином на думку суду, представник позивача не позбавлений права змінити заявлені ним позовні вимоги, і наразі, враховуючи, що розгляд справи перебуває на стадії підготовчого судового засідання, суд вважає можливим прийняти заяву про зміну предмета позову до розгляду.

Пунктом 3 частини першої статті 131-1 Конституції України передбачено, що прокуратура здійснює представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Відповідно до ч. 3-5 ст. 55 ЦПК України, у визначених законом випадках прокурор звертається до суду з позовною заявою, бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи, до початку розгляду справи по суті, подає апеляційну, касаційну скаргу, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Враховуючи те, що предметом спору у даній справі є повернення у державну власність об`єктів нерухомого майна, то рішення у даній справі може суттєво вплинути на інтереси держави у цих відносинах.

Відтак, наявні підстави для вступу прокурора у справу.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

Згідно з п.15 ч.2ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За таких обставин, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті вчинено всі необхідні процесуальні дії, підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.197,200,211,258-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

прийняти заяву представника позивача про зміну предмета позову за позовною заявою Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан» про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння. В подальшому розглядати справу з урахуванням змінених позовних вимог.

Заяву про вступ у справу Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону - задовольнити.

Допустити представника Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до участі у справі за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан» про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан» про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні у приміщенні Яворівського районного суду Львівської області (м.Яворів вул.Будівельна, 5, другий поверх зал №3) на 10 годину 00 хвилин 9 червня 2023.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Ю.М. Колтун

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110815622
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —460/1484/19

Постанова від 23.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 23.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 17.01.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 12.02.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 18.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні