Ухвала
від 02.05.2023 по справі 542/587/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/587/23

Провадження № 2/542/188/23

У Х В А Л А

02 травня 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі судді Афанасьєвої Ю.О., розглянувши клопотання адвоката Литовченка Романа Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом представника позивача адвоката Литовченка Романа Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до Комунальної установи «Новосанжарський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Новосанжарської селищної ради про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом представника позивача адвоката Литовченка Романа Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до Комунальної установи «Новосанжарський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Новосанжарської селищної ради про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

01.05.2023 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Литовченка Р.В. про участь в судовому засіданні, що призначене на 25.05.2023 року на 10 год. 00 хв., та в інших судових засіданнях у даній справі, в режимі відеоконференції за допомогою власних засобів зв`язку.

Згідно ч.7 ст.11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень ч.1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч. 3 ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

В ч. 5 ст. 212 ЦПК України визначено, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги той факт, що представник позивача - адвокат Литовченко Р.В. перебуває в м.Полтаві, відповідно, знаходиться за межами смт Нові Санжари Полтавської області, де розглядається вказана цивільна справа та наполягає на розгляді справи за його участю, з метою забезпечення оперативного розгляду справи, суд доходить висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення й проведення судових засідань в режимі відеоконференції за допомогою власних засобів зв`язку через підсистему «ВКЗ».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Литовченка Романа Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом представника позивача адвоката Литовченка Романа Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до Комунальної установи «Новосанжарський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Новосанжарської селищної ради про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, задовольнити.

Судові засідання проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через підсистему «ВКЗ» представника позивача адвоката Литовченка Романа Вікторовича, профіль користувача - ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити учасників справи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення Новосанжарського районного суду Полтавської області, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для підтвердження особи, учасникам справи необхідно мати електронний підпис, а якщо особа не має такого підпису, то документ, який посвідчує особу.

Копію ухвали надіслати представнику позивача адвокату Литовченку Р.В.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Ю.О.Афанасьєва

Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110826421
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —542/587/23

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 14.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Постанова від 14.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Рішення від 07.07.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Рішення від 07.07.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні