Ухвала
від 04.05.2023 по справі 915/220/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про затвердження порядку формування та використання фонду для авансування грошової

винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого

04 травня 2023 року Справа № 915/220/13-г

м. Миколаїв

Кредитори:

1) Фізична особа-підприємець Маловічко Григорій Анатолійович ( АДРЕСА_1 );

2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Герсал" (вул. Портова, 2, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69006);

3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Славутич" (вул. Слободчикова, 11, с. Михайлівка, Вільнянський район, Запорізька область, 70300);

4) Товариство з обмеженою відповідальністю "Алкор ЛТД" (провул. Алкорівський, 3, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002);

5) Фермерське господарство "Пилипенко В.М." (вул. Гагаріна, 26, с. Антоновка, Вільнянський район, Запорізька область, 70040);

6) Вільнянська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (вул. Зої Космодем`янської, 2, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002; ел.пошта: zp.06@tax.gov.ua);

7) Миколаївське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (просп. Центральний (Леніна), 93, м. Миколаїв, 54017; e-mail: mk@fssu.gov.ua);

8) Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020; e-mail: post@mk.pfu.gov.ua);

9) Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансової компанії "ГЕЛІОС" (вул. Нижній Вал, 7-9, м. Київ, 04071; e-mail: office@helios.finance);

10) Акціонерне товариство "Перший український міжнародний банк" (вул. Андріївська, 4,м. Київ, 04070; поштова адреса: відділення ПАТ "ПУМБ" "Регіональний центр в м. Запоріжжі" (вул. 40 років Радянської України, 57, м. Запоріжжя, 69035; e-mail: info@fuib.com; ел.пошта представника: ІНФОРМАЦІЯ_2);

11) Товариство з обмеженою відповідальністю "Вільнянськагропродукт" (пер. Алкорівський, 3, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002);

12) Товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Оліс ЛТД" (вул. Електрозаводська, 3, м. Запоріжжя, 69065; адреса для листування: вул. Карпенка-Карого, 47, м. Запоріжжя, 69048)

Банкрут: Українсько-німецьке спільне підприємство "Алкор" (код ЄДРПОУ 24913656; пров. Павлова, 3-В, кв. 1, м. Миколаїв, 54022).

Ліквідатор: арбітражний керуючий Капінус Андрій Анатолійович (поштова адреса: а/с № 55, м. Миколаїв, 54017; е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Південне міжрегіональне управління міністерства юстиції у Миколаївській області (вул. 8 Березня, 107, м.Миколаїв, 54029; е-mail: info@mk.minjust.gov.ua).

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Сулеймановій С.М.

представники учасників у справі у судове засідання не з`явилися

Суть спору: банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор"

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа №915/220/13-г про банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства (УНСП) "Алкор" (код ЄДРПОУ 24913656); постановою від 23.06.2015 припинено процедуру розпорядження майном УНСП "Алкор", визнано останнє банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ухвалою від 23.05.2019 призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Капінуса А.А.

Провадження у справі перебуває на стадії ліквідаційної процедури, яка здійснюється відповідно приписів Кодексу України з процедур банкрутства.

До суду 27.08.2021 від ліквідатора УНСП "Алкор" Капінуса А.А. надійшло клопотання вих. № 02-02/269 від 26.08.2021 про затвердження порядку формування та використання коштів фонду авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого згідно ч. 5 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою суду від 13.09.2021 судом було прийнято до розгляду указане клопотання, розгляд призначено на 02.11.2021.

У вказану дату судове засідання не відбулося, ухвалою від 22.11.2021 суд повідомив учасників у справі про призначення розгляду справи, в т.ч. клопотання ліквідатора, у судове засідання на 27.01.2022.

Ухвалою суду від 27.01.2022, занесеною до протоколу судового засідання, розгляд справи відкладено на 24 березня 2022 року о 13:30. У вказану дату судове засідання не відбулося у зв`язку із введенням на території України воєнного стану через військову агресію Російської Федерації проти України.

Через активні бойові дії на території Миколаївської області та міста Миколаєва та неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, було змінено територіальну підсудність судових справ Господарського суду Миколаївської області (розпорядження Голови Верховного Суду "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (господарські суди Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей) від 22.03.2022 № 12/0/9-22).

Після відновлення територіальної підсудності судових справ Господарського суду Миколаївської області" розгляд даної справи було призначено на 23.02.2023. У вказану дату судове засідання не відбулося, ухвалою від 07.03.2023 суд повідомив учасників у справі про призначення розгляду справи, в т.ч. клопотання ліквідатора щодо фонду авансування та відшкодування витрат, у судове засідання на 30.03.2023. Однак, 30.03.2023 судове засідання не відбулося, тому ухвалою від 07.04.2023 суд повідомив учасників у справі про призначення розгляду справи, в т.ч. й указаного клопотання у судове засідання на 04.05.2023.

Усі зазначені ухвали було надіслано учасникам у справі про банкрутство та оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень відповідно до положень законодавства.

Витративши значні ресурси, Україна створила інформаційне поле, де зацікавлена особа легко знайде інформацію про судову справу. Функціонує . На сайті судової влади доступні персоналізовані відомості про автоматичний розподіл справ та розклад засідань. Працює підсистема "Електронний кабінет" ЄСІТС. Все безкоштовно і доступно. Однак поки що не обов`язкове. Використання цих інструментів та технологій забезпечує добросовісній особі можливість звертатися до суду, брати участь у розгляді справи у зручній формі та з мінімальними витратами. Тобто держава Україна забезпечила можливість доступу до правосуддя і право знати про суд.

Таким чином, сторони не були позбавлені можливості скористатися вільним доступом до електронного реєстру судових рішень в Україні, в силу статті 4 Закону України "Про доступ до судових рішень" та ознайомитися з ухвалами Господарського суду Миколаївської області та визначеними у них датами та часом розгляду даної справи та забезпечити представництво їх інтересів в судових засіданнях.

Ліквідатором 10.04.2023 подано суду клопотання про розгляд справи у даному судовому засіданні без його участі за наявними матеріалами а також просив задовольнити заявлене ним клопотання про затвердження порядку формування та використання коштів фонду авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Акціонерне товариство "Перший український міжнародний банк" 30.03.2023 через систему Електронний суд скерувало до суду письмові пояснення, у яких виклало пропозицію задовольнити клопотання ліквідатора про затвердження порядку формування та використання коштів фонду авансування та відшкодування витрат.

Жодних заперечень щодо указаного клопотання суду не надійшло.

Учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання.

Частина 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачає, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно приписів ст. 13 ГПК України, кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ст. 42 Господарського процесуального кодексу України участь в судових засіданнях учасників справи - це право, а не обов`язок, якщо інше не визначено законом.

На зацікавлену сторону покладається обов`язок проявляти належну увагу в захисті своїх інтересів та вживати необхідних заходів, щоб ознайомитись з подіями процесу (рішення Європейського суду з прав людини "Богонос проти Росії" від 05.02.2004).

Присутність представників учасників справи у судовому засіданні, призначеному на 07.04.2023, не визнавалась судом обов`язковою, про наявність у сторін доказів, які відсутні у матеріалах справи та без дослідження яких неможливо розглянути справу, суду не повідомлялося.

Згідно частини 1 статті 202 Господарського процесуального кодексу України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Учасники провадження мали достатньо часу для надання суду заяв, клопотань чи заперечень заяви стосовно призначеного до розгляду у дане судове засідання клопотання ліквідатора, а тому суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами.

З огляду на те, що судом вжиті усі належні заходи щодо повідомлення учасників у справі про дату, час та місце розгляду справи, зважаючи на тривалість розгляду клопотання ліквідатора а також на те, що судом не визнавалася обов`язковою участь представників у судовому засіданні, суд дійшов висновку про відсутність підстав для відкладення розгляду цього клопотання, а тому вважає можливим розглянути клопотання ліквідатора за відсутності учасників провадження у справі про банкрутство за наявними матеріалами.

Відповідно приписів ГПК України, кожна сторона повинна довести належними і допустимими доказами обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог чи заперечень.

На підставі ст. 233 ГПК України, судом підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши клопотання ліквідатора про затвердження порядку формування фонду та порядку використання його коштів для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для його розгляду, проаналізувавши норми Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання, виходячи з наступного.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Статтею 30 КУзПБ визначено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду, яка складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора визначається у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Згідно з ч. 4 статті 30 КУзПБ витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Таким чином, надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі, оскільки безпосередньо Кодексом встановлені мінімальні гарантії щодо оплати послуг арбітражного керуючого - ліквідатора на рівні трьох мінімальних заробітних плат, а також встановлені спеціальні джерела оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, а саме: за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Частиною 5 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Порядок формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) та затверджуються ухвалою господарського суду.

Частиною 6 статті 48 КУзПБ передбачено, що під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

Таким чином, до компетенції комітету кредиторів банкрута відноситься створення фонду з визначенням розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого під час виконання ним повноважень ліквідатора.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість голосів кредиторів, присутніх на зборах (комітеті) кредиторів (ч. 9 статті 48 КУзПБ).

На засіданні комітету кредиторів у справі № 925/220/13-г про банкрутство УНСП «Алкор», яке відбулося 26.08.2021 та оформлене протоколом від 26.08.2021, кредиторами прийнято протокольні рішення в т.ч.:

- обрати головою зборів комітету кредиторів представника АТ «ПУМБ», а секретарем зборів ліквідатора УНСП «Алкор» - арбітражного керуючого Капінус Андрія Анатолійовича;

- схвалити та затвердити результати продажу майна УНСП «Алкор» на аукціоні, які викладені в протоколі електронного аукціону № UA-PS-2021-03-30-000072-1 від 14.04.2021;

- схвалити та затвердити результати продажу майна УНСП «Алкор» на аукціоні, які викладені в протоколі електронного аукціону №11А-Р8-2021 -07-08-000022-1 від 19.07.2021;

- схвалити та затвердити результати продажу майна УНСП «Алкор» на аукціоні, які викладені в протоколі електронного аукціону №ГІА-Р8-2021-07-08-000040-1 від 19.07.2021;

- створити фонд для авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінус А.А. понесених під час виконання повноважень ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство УНСП «Алкор» в розмірі 30 000,00 грн за рахунок коштів, які надійшли на ліквідаційний рахунок від продажу майна УНСП «Алкор», яке є предметом забезпечення вимог кредиторів АТ «ПУМБ»;

- схвалити та визначити наступний порядок для формування фонду: формування коштів фонду в розмірі 30 000,00 грн для авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінус А.А., понесених під час виконання повноважень ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство УНСП «АЛКОР». здійснюється за рахунок коштів, які надійшли на ліквідаційний рахунок від продажу майна УНСП «Алкор», яке є предметом забезпечення вимог кредитора АТ «ПУМБ»;

- схвалити та визначити наступний порядок використання коштів фонду в розмірі 30 000,00 грн авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінус А.А.. понесених під час виконання повноважень ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство УНСП «Алкор», здійснюється позачергово з коштів, які надійшли на ліквідаційний рахунок від продажу майна УНСП «Алкор», яке є предметом забезпечення вимог кредиторів АТ «ПУМБ», шляхом перерахування їх з рахунку банкрута.

Вказане рішення прийнято одноголосно: "за" - 9964 голоси (АТ «ПУМБ») за загальної кількості голосів-12492.

Отже, з огляду на приписи ч.9 статті 48 КУзПБ рішення комітету кредиторів від 26.08.2021 щодо створення фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого вважається прийнятим, оскільки за нього одноголосно проголосував комітет кредиторів.

Суд враховує, що визначений комітетом кредиторів порядок формування фонду та порядок використання його коштів узгоджується в приведеними вище правовими нормами статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства.

Таким чином клопотання ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Капінуса А.А. вих. № 02-02/269 від 26.08.2021 про затвердження порядку формування та використання коштів фонду авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого (ліквідатора) у справі № 915/220/13-г про банкрутство УНСП «Алкор» відповідає вимогам ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 2, 9, 30, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, гсподарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор" (код ЄДРПОУ 24913656) Капінуса А.А. про затвердження порядку формування та порядку використання коштів фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у справі №915/220/13-г.

2. Затвердити наступний порядок формування фонду для авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінуса А.А. - ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор":

формування коштів фонду в розмірі 30 000,00 грн для авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінус А.А., понесених під час виконання повноважень ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор", здійснюється за рахунок коштів, які надійшли на ліквідаційний рахунок від продажу майна Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор", яке є предметом забезпечення вимог кредитора - Акціонерного товариства "Перший український міжнародний банк".

3. Затвердити наступний порядок використання коштів фонду для авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінуса А.А. - ліквідатора у справі №915/220/13-г про банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор" в розмірі 30 000,00 грн:

авансування та відшкодування витрат арбітражного керуючого Капінуса А.А., понесених під час виконання повноважень ліквідатора. у справі №915/220/13-г про банкрутство Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор", здійснюється позачергово з коштів, які надійшли на ліквідаційний рахунок від продажу майна Українсько-німецького спільного підприємства "Алкор", яке є предметом забезпечення вимог кредитора - Акціонерного товариства "Перший український міжнародний банк", шляхом перерахування їх з рахунку банкрута.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття відповідно до ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до Південно-західного апеляційного господарського суду в порядку та строки визначені статтями 255-257 ГПК України.

Повний текст ухвали складено 10.05.2023.

Суддя Т.М. Давченко

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено16.05.2023
Номер документу110845110
СудочинствоГосподарське
Сутьзатвердження порядку формування та використання фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого 04 травня 2023 року Справа № 915/220/13-г м. Миколаїв Кредитори: 1) Фізична особа-підприємець Маловічко Григорій Анатолійович ( АДРЕСА_1 ); 2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Герсал" (вул. Портова, 2, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69006); 3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Славутич" (вул. Слободчикова, 11, с. Михайлівка, Вільнянський район, Запорізька область, 70300); 4) Товариство з обмеженою відповідальністю "Алкор ЛТД" (провул. Алкорівський, 3, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002); 5) Фермерське господарство "Пилипенко В.М." (вул. Гагаріна, 26, с. Антоновка, Вільнянський район, Запорізька область, 70040); 6) Вільнянська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (вул. Зої Космодем`янської, 2, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002; ел.пошта: zp.06@tax.gov.ua); 7) Миколаївське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (просп. Центральний (Леніна), 93, м. Миколаїв, 54017; e-mail: mk@fssu.gov.ua); 8) Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020; e-mail: post@mk.pfu.gov.ua); 9) Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансової компанії "ГЕЛІОС" (вул. Нижній Вал, 7-9, м. Київ, 04071; e-mail: office@helios.finance); 10) Акціонерне товариство "Перший український міжнародний банк" (вул. Андріївська, 4,м. Київ, 04070; поштова адреса: відділення ПАТ "ПУМБ" "Регіональний центр в м. Запоріжжі" (вул. 40 років Радянської України, 57, м. Запоріжжя, 69035; e-mail: info@fuib.com; ел.пошта представника: ІНФОРМАЦІЯ_2); 11) Товариство з обмеженою відповідальністю "Вільнянськагропродукт" (пер. Алкорівський, 3, м. Вільнянськ, Запорізька область, 70002); 12) Товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Оліс ЛТД" (вул. Електрозаводська, 3, м. Запоріжжя, 69065; адреса для листування: вул. Карпенка-Карого, 47, м. Запоріжжя, 69048) Банкрут: Українсько-німецьке спільне підприємство "Алкор" (код ЄДРПОУ 24913656; пров. Павлова, 3-В, кв. 1, м. Миколаїв, 54022). Ліквідатор: арбітражний керуючий Капінус Андрій Анатолійович (поштова адреса: а/с № 55, м. Миколаїв, 54017; е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ). Південне міжрегіональне управління міністерства юстиції у Миколаївській області (вул. 8 Березня, 107, м.Миколаїв, 54029; е-mail: info@mk.minjust.gov.ua).

Судовий реєстр по справі —915/220/13-г

Постанова від 23.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Постанова від 21.12.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Рішення від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні