Ухвала
від 15.05.2023 по справі 440/4467/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

15 травня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/4467/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Довгопол М.В., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні клопотання керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області про залишення позовної заяви без розгляду у справі за позовом керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області до Спасо-Преображенського (мгарського) монастиря Полтавської єпархії Української православної церкви про зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Керівник Лубенської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Спасо-Преображенського (мгарського) монастиря Полтавської єпархії Української православної церкви про зобов`язання протягом одного місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти з Управлінням культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради охоронний договір на щойно виявлений об`єкт культурної спадщини Лубенської міської територіальної громади - Огорожу Спасо- Преображенського Мгарського чоловічого монастиря в с. Мгар, Лубенського району Полтавської області, на умовах і в порядку, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №1768.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 18.04.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за даним позовом. Розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

09.05.2023 до суду надійшло клопотання керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області про залишення позовної заяви без розгляду, обґрунтоване тим, що після відкриття провадження у справі між відповідачем та Управлінням культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Полтавської області 24.04.2023 укладено охоронний договір на щойно виявлений об`єкт архітектури Огорожу Спасо- Преображенського Мгарського чоловічого монастиря в с. Мгар, Лубенського району Полтавської області, на умовах і в порядку, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №1768, у зв`язку з чим позовні вимоги виконані відповідачем.

Відповідно до частини 1 статті 54 Кодексу адміністративного судочинства України органи та особи, які визначені у статті 53 цього Кодексу і звертаються до адміністративного суду в інтересах інших осіб, мають процесуальні права й обов`язки особи, в інтересах якої вони діють, за винятком права закінчувати справу примиренням.

Частиною 3 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Пунктом 5 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Зважаючи на те, що прокурор має процесуальні права та обов`язки особи, в інтересах якої діє, тобто позивача, а позивач має право самостійно розпоряджатися процесуальними правами щодо предмету спору, у тому числі й правом підтримувати позовні вимоги чи не підтримувати їх, суд вважає за можливе задовольнити клопотання керівника Лубенської окружної прокуратури та залишити позов без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 240, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області про залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позов керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області до Спасо-Преображенського (Мгарського) монастиря Полтавської єпархії Української православної церкви про зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали до Другого апеляційного адміністративного суду.

Суддя М.В. Довгопол

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110857783
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/4467/23

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні