Ухвала
від 15.05.2023 по справі 527/1135/23
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/1135/23

провадження № 2/527/431/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

15 травня 2023 року м. Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Левицької Т.В., розглянувши матеріали позовної заяви за позовом ОСОБА_1 , яка подана представником позивача - адвокатом Завезіоном Євгеном Леонідовичем до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , за участю третьої особи Приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Похилої Ірини Григорівни про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

12 травня 2023 року представник позивачки звернувся до суду з позовом до відповідачів про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Глобинському районному суду Полтавської області, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому суд розпочинає підготовче провадження та призначає підготовче засідання у справі.

Представником позивача в позовній заяві заявлено клопотання про витребування доказів, в якому він прохає суд витребувати від Приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Похилої Ірини Григорівни, копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Приймаючи до уваги те, що клопотання представника позивача подане у строк, передбачений ч. 2 ст. 83 ЦПК України, відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, представник позивача позбавлена можливості самостійно отримати зазначені докази, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84,187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), яка подана представником позивача - адвокатом Завезіоном Євгеном Леонідовичем (Полтавська область, Кременчукий район, м. Глобине, вул. Виноградна, 18) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ), за участю третьої особи Приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Похилої Ірини Григорівни (Полтавська область, Кременчукий район, м. Глобине, вул. Мічуріна, 155) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі в приміщенні Глобинського районного суду Полтавської області (Полтавська обл., м. Глобине, вул. Центральна, 183/23) на 09.00год. 14 червня 2023 року.

Зобов`язати Приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Похилої Ірини Григорівни, надати копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Роз`яснити відповідачам його право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати:

- відзив на позовну заяву до якого додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам його право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати на неї свої заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі її право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення щодо позову або відзиву.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу та третій особі по справі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.pl.court.gov.ua/sud1604/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т. В. Левицька

СудГлобинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110862201
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —527/1135/23

Рішення від 19.06.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні