Ухвала
від 15.05.2023 по справі 183/3127/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3127/23

№ 2/183/2372/23

У Х В А Л А

15 травня 2023 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді - Дубовенко І.Г.

за участю секретаря судового засідання Зозулі В.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Черкаської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа - Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав забудовника в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулась до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовом, поданим представником позивача - адвокатом Непара М.В. до Черкаської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа - Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав забудовника в порядку спадкування за заповітом, в якому просили визнати за ними в різних частках права забудовника на об`єкт незавершеного будівництва, який розташований на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 кадастровий номер 1223256200:01:001:0003, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 17 березня 2023 року позовна заява була залишена без руху.

На виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху, 24 березня 2023 року позивачем була подана заява про усунення недоліків.

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 28 березня 2023 року провадження у справі відкрито, ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

01 травня 2023 року представником позивача через канцелярію суду подана уточнена позовна заява до позовом ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Черкаської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа - Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав забудовника в порядку спадкування за заповітом. Також в своїй заяві представник позивача просила витребувати з Першої новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) належним чином завіреної копії спадкової справи №59/2022, відкритої після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 . Просила вирішити питання про прийняття уточненого позову та витребування доказів у її відсутність.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Представники третьої особи у підготовче засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були належним чином повідомлені судом, у своїх заявах просять розглядати справу за відсутності їхнього представника.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

Суд, розглянувши клопотання позивача та дослідивши матеріали справи у межах необхідних для розгляду вказаного клопотання, дійшов до наступних висновків, а саме.

Відповідно до вимог ч. 2, 3, 5 ст. 49 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: 1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; 2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження; 3) відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі. У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку про прийняття уточненого позову.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст.83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач,особи,яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно із ч.ч.1, 3 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи той факт, що для розгляду справи необхідно:

- визначити коло осіб, на права та інтереси яких може вплинути в подальшому рішення суду; відповідно до вимог ЗУ «Про нотаріат» та інш. позивач або його представник не можуть надати повний обсяг спадкової справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування з Першої новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) належним чином завірену копію спадкової справи №59/2022, що відкрита після смерті: ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 51, 84, 92, 200, 260 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Прийняти уточнений позов ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Черкаської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа - Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав забудовника в порядку спадкування за заповітом.

Продовжити підготовче провадження, в судове засідання на 11-00 годину 24 липня 2023 року викликати осіб, які беруть участь у справі. Проведення підготовчого засідання продовжити у приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: вулиця Гетьманська, 4, місто Новомосковськ Дніпропетровської області.

Зобов`язати Першу новомосковську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (адреса місцезнаходження: вулиця Гетьманська, будинок 22, місто Новомосковськ Дніпропетровської області) надати суду належним чином завірену копію спадкової справи № 59/2022, що відкрита після смерті: ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати Першу новомосковську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) - надати витребувані судом докази у письмовій формі, засвідчені належним чином, у строк не пізніше десяти днів з моменту отримання ухвали (адреса місцезнаходження: вул.В.Ковалівка, будинок 10-б, м.Новомосковськ, Дніпропетровської області, 51200).

Роз`яснити, що згідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Учасники справи:

Позивач: ОСОБА_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_2 , електронна пошта: відсутня);

Позивач: ОСОБА_2 , (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 , електронна пошта: відсутня);

Позивач: ОСОБА_3 , (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 , електронна пошта: відсутня);

Відповідач: Черкаської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 21927787, адреса місця проживання: вул. Лісна, будинок 24, смт. Черкаське, Новомосковський район Дніпропетровської області, 51272, адреса електронної пошти: cherksel@ukr.net);

Третя особа: Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 02891109, адреса місцезнаходження: вул. Гетьманська, будинок 22 м. Новомосковськ, Дніпропетровської області, 51200, адреса електронної пошти: gos.notarius@i.ua)

Ухвала суду складена і підписана 15 травня 2023 року.

Суддя І.Г.Дубовенко

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110870909
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —183/3127/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні