Ухвала
від 16.05.2023 по справі 469/123/23
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.05.2023 Справа № 469/123/23

2/469/291/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 травня 2023 року смт. Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Гапоненко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, третя особа Коблівська сільська рада, про скасування державної реєстрації земельних ділянок,-

в с т а н о в и в :

Ухвалою суддівід 21березня 2023року позовназаява залишенабез руху,оскільки впорушення вимогст.ст.175,177ЦПК Українипозивачем не зазначено докази накладення земельної ділянки, що знаходяться у комунальній власності відповідача, на вказані у позовній заяві земельні ділянки (висновки землевпорядної експертизи, відомості про координати поворотних точок меж земельних ділянок, наявність межових знаків тощо), не викладено обставини і не зазначено докази порушення прав позивача з боку відповідача, у тому числі обставини, що свідчать про відмову Державного кадастрового реєстратора у виправленні технічних помилок чи помилки у документах із землеустрою (пункт 38 Постанови Кабінету міністрів України № 1051 від 17 жовтня 2012 року), а також обставини щодо обгрунтування обраних способів захисту (норму правового акта, якою/якими передбачені такі способи).Крім того, позивачем сплачено судовий збір не у повному обсязі.

Для усунення цих недоліків судом був установлений строк тривалістю десять днів з дня отримання позивачем копії ухвали.

Вказану ухвалу суду позивач отримала 30 березня 2023 року, що підтверджено зворотнім повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення.

Так як позивачем у встановлений судом строк вказівку судді не виконано та недоліки позовної заяви не усунуто, на підставі ч.3 ст.185 ЦПК України заява вважається неподаною та повертається заявнику.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 258-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, третя особа Коблівська сільська рада, про скасування державної реєстрації земельних ділянок вважати неподаною та повернути позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110873620
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —469/123/23

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні