Ухвала
від 05.05.2023 по справі 450/1628/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1628/23 Провадження № 2/450/951/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2023 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Добош Н.Б. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Пикуловичівського старостинського округу Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування,-

в с т а н о в и в:

до Пустомитівського районного суду Львівської області 04.04.2023 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Пикуловичівського старостинського округу Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Ухвалою Пустомитівського районного суду Львівської області від 07.04.2023 року подана позовна заява залишена без руху та надано позивачам десятиденний строк, який обчислюється з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків, вказаних в ухвалі, шляхом надання суду належним чином засвідчених копій документів; зазначення відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; зазначення відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення попереднього (орієнтованого) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; надання підтвердження про те, що позивачами не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; зазначення ціни позову відповідно до документа, що підтверджує вартість майна та сплати судового збору за подання позовної заяви до суду, виходячи з ціни позову, розрахованого відповідно до дійсної вартостіжитлового будинкута господарськихбудівель намомент зверненнядо судуіз заявленимипозовними вимогами, представлення суду квитанції на підтвердження сплати судового збору, або надання доказів, визначених ч. 1 ст. 8 ЗУ «Про судовий збір».

05.05.2023 року позивачі подали на адресу суду заяву про усунення недоліків та долучення доказів до матеріалів справи, до якої долучено заяву про звільнення від сплати судового збору, що містить довідки про доходи позивачів на виконання вимог ухвали Пустомитівського районного суду Львівської області від 07.04.2023 року щодо надання доказів, визначених ч. 1 ст. 8 ЗУ «Про судовий збір».

Окрім того, додано технічний паспорт на будинок АДРЕСА_1 . Відповідно до вказаного технічного паспорта, дійсна інвентаризаційна вартість житлового будинку АДРЕСА_1 , становить 41 565 грн., однак така визначена станом на 2010 рік.

Відповідно до ухвали Пустомитівського районного суду Львівської області від 07.04.2023 року, необхідно було зазначити ціну позову відповідно до документа, що підтверджує вартість майна, розрахованого відповідно до дійсної вартостіжитлового будинку та господарських будівель на момент звернення до суду із заявленими позовними вимогами, тобто на момент подання позовної заяви - 07.04.2023 року.

Також позивачами не виконано вимоги ч. 3 ст. 175 ЦПК України, а саме не зазначено відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору (п. 6); не зазначено відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися (п. 7); не зазначено доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності) (п. 8); відсутній попередній (орієнтований) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи (п. 9); відсутнє підтвердження позивачів про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав (п. 10).

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України? якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З врахуванням наведеного, а також того, що частина описаних в ухвалі недоліків позивачами не усунута, позовну заяву слід вважати неподаною та повернути позивачам.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 185, 259-261 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Пикуловичівського старостинського округу Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування,- вважатинеподаною таповернути позивачам.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається через Пустомитівський районний суд Львівської області або безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

СуддяН. Б. Добош

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110884948
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —450/1628/23

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні