Ухвала
від 15.05.2023 по справі 455/706/23
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/706/23

Провадження № 2-о/455/31/2023

УХВАЛА

15 травня 2023 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Кушніра А.В.,

присяжних Яворська Ю.С., Турянська Л.М.,

секретар судового засідання Борковська Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ? заінтересовані особи Добромильська міська рада Самбірського району Львівської області, комунальний заклад Львівської обласної ради «Созанський психоневрологічний інтернат» про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки над нею,

В С Т А Н О В И В:

10.04.2023 ОСОБА_1 звернувся до Старосамбірського районного суду Львівської області із зазначеною заявою, в якій просить суд визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним та призначити його опікуном останнього.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явився, подав суду заяву в якій просить провести судове засідання за його відсутності та призначити у справі судову-психіатричну експертизу.

Представник Добромильської міської ради Самбірського районуЛьвівської областів судовезасідання не з`явився, проте в матеріалах справи наявний лист міського голови П. Куляс, в якому просить справу розглядати без їхньої участі.

Представник комунального закладу Львівської обласної ради «Созанський психоневрологічний інтернат» у судове засідання не з`явився, проте в матеріалах справи наявний лист директора Сарахман Є. в якому просить справу розглядати без участи їх представника.

Оскільки в судове засідання не з`явилися всі учасники справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснюється.

Відповідно до ч.1 ст.298 ЦПК Українисуд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи, проведення якої слід доручити Львівській філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», на вирішення якої поставити питання: чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу та чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значення своїх дій, чи може керувати ними?

Беручи до уваги, що для проведення зазначеної експертизи потрібен значний проміжок часу, на час проведення такої провадження у справі відповідно до п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України слід зупинити.

Керуючись ст.ст.252, 253, 293, 294, 298 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :,

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 заінтересовані особи Добромильська міська рада Самбірського району Львівської області, комунальний заклад Львівської обласної ради «Созанський психоневрологічний інтернат» про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки над нею,судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1) Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу?

2) Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значення своїх дій, чи може керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Львівської філіїсудово-психіатричнихекспертиз Державноїустанови «Інститутпсихіатрії,судово-психіатричноїекспертизи тамоніторингу наркотиківМіністерства охорониздоров`яУкраїни»(м.Львів, вул.Кульпарківська, 95), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи 455/706/23 (провадження №2-о/455/31/2023).

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня винесення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Кушнір

Присяжні: Ю.С. Яворська

Л.М. Турянська

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110885060
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки над нею

Судовий реєстр по справі —455/706/23

Рішення від 23.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Кушнір А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні