Ухвала
від 12.05.2023 по справі 464/1333/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/1333/23

пр № 2/464/765/23

У Х В А Л А

12 травня 2023 року Сихівський районний суд м.Львова

в складі: головуючого судді Горбань О.Ю.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін клопотання ОСОБА_1 у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "СИХІВЧАНИ-2" до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку, -

встановив:

Позивач звернувся до Сихівського районного суду м.Львова з позовом до відповідачів про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку в розмірі 11759 грн. 38 коп.

Ухвалою судді від 24.03.2023 прийнято позовну заяву та відкрито провадження у вказаній справі, призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними в ній матеріалами. Визначено учасникам справи строк для подання відзиву, відповіді на відзив та письмових заперечень.

Від відповідача ОСОБА_1 на адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи в судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, оскільки дана справа потребує детального розгляду справи по суті і з`ясування всіх обставин, а саме порядок нарахування проведених сплат за послуги з утримання будинку, оскільки у квартирі зареєстровано дві сім`ї, а також необхідно дослідити велику кількість доказів. Крім того, просить визнати явку ОСОБА_2 , ОСОБА_3 обов`язковою.

Крім того, відповідач подала клопотання про витребування з Державної прикордонної служби України інформацію про перетин відповідачем ОСОБА_3 кордону України.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши клопотання, суд приходить до висновку, що такі не підлягають до задоволення.

Частина перша статті 274 ЦПК України визначає перелік справ, які розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження. Серед інших, це малозначні справи. Водночас, частина друга цієї статті допускає можливість розгляду в порядку спрощеного позовного провадження будь-якої іншої справи, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Отже, в силу вимог статті 274 ЦПК України справи поділяються на дві категорії, ті які підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження і ті, які можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Положення ч. 4 ст. 277 ЦПК України допускають можливість суду за клопотанням відповідача перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Разом з тим, частини друга шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження (ч. 7 ст. 277 ЦПК України).

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ.

Оскільки у даній справі ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, така в силу вимог закону є малозначною, і в даному випадку не може застосовуватися ч. 2- ч.6 ст. 277 ЦПК України про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Окрім цього, з огляду на характер правовідносин та предмет доказування, встановлення наявності заборгованості та її розміру можливе без проведення судового засідання, а оскільки ціна позову у даній справі не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому суд не вбачає правових підстав для задоволення клопотання відповідача про розгляд справи в судовому засіданні в порядку загального позовного провадження.

При цьому, розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними в ній матеріалами жодним чином не обмежує права відповідача на судовий захист, оскільки відповідач вправі у встановлені законом та судом строки подати докази в обґрунтування своїх заперечень на позов.

У зв`язку з наведеним, розгляд справи відбудетьсябез проведення судового засідання.

Крім того, у задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_1 про витребування з Державної прикордонної служби України інформації про перетин відповідачем кордону України слід відмовити, оскільки вказана інформація не матиме значення для правильного вирішення спору, не стосується предмета доказування у цивільній справі про стягнення коштів за утримання будинку.

Керуючись ст.279 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_1 про розгляд справи за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сихівчани -2» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за утримання будинку в порядку загального позовного провадження.

Проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними в ній матеріалами.

Відмовити в задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_1 про витребування з Державної прикордонної служби України інформацію про перетин відповідачем ОСОБА_3 кордону України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Ю.Горбань

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110902491
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —464/1333/23

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Постанова від 13.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Рішення від 23.05.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні