Ухвала
від 17.05.2023 по справі 367/2279/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2279/23

Провадження №2/367/3702/2023

УХВАЛА

іменем України

17 травня 2023 року місто Ірпінь

Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Одарюка М.П.,

за участі секретаря судового засідання Довгополої І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу №367/2279/23 за позовом ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення простою та стягнення різниці у заробітній платі за час простою,

встановив:

04 квітня 2023 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Ірпінського міського суду Київської області з позовною заявою до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення простою та стягнення різниці у заробітній платі за час простою.

Ухвалою суду від 05 квітня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням, розгляд справи призначено на 10 годину 00 хвилин 17 травня 2023 року.

Учасники справи в судове засідання не з`явились.

03 травня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання позивача про витребування доказів, оскільки на запити позивача відповідач відмовляє у наданні вказаних у клопотанні документів.

11 травня 2023 року позивач подав до суду уточнену позовну заяву, в якій просив стягнути з Вищої школи публічного управління різницю у заробітній платі за час простою (42 робочих дня) у розмірі 69128 гривень 32 копійки.

Дослідивши клопотання та уточнену позовну заяву, суд вважає за необхідне прийняти до розгляду уточнену позовну заяву, надавши відповідачу час для підготовки та подання відзиву, а також задовольнити клопотання про витребування доказів.

За приписами статті 83 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах 2 та 3 статті 83 цього Кодексу.

Витребуваний доказ відсутній у позивача, є предметом спірних правовідносин, самостійно отримати його неможливо, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду (ст. 84 ЦПК України).

Беручи до уваги, що позивач позбавлена можливості отримати вказані у своєму клопотанні докази, суд вважає, що клопотання про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Частиною 1 статті 81 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. ( ч. 1,2 ст. 83 ЦУПК України).

Учасник справи, у разі не можливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення прав відповідача на подання відзиву, розгляд справи слід відкласти.

На підставі вище викладеного, керуючись статтями178,223, 274, 275 ЦПК України, суд

ухвалив:

Прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення простою та стягнення різниці у заробітній платі за час простою.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Вищої школи публічного управління:

1. Інформацію про суму нарахованих ОСОБА_1 Вищою школою публічного управління заробітної плати, в т.ч. у натуральній формі (грн.) за період з 01 січня 2023 року по 03 квітня 2023 року (помісячно).

2. Інформацію про нарахований ОСОБА_1 Вищою школою публічного управління середній заробіток (отриману заробітну плату) за період з 01 грудня 2022 року по 31 січня 2023 року (помісячно).

3. Інформацію про кількість фактично відпрацьованих календарних днів ОСОБА_1 на посаді заступника начальника відділу розроблення та забезпечення програм підвищення кваліфікації Центру професійного розвитку публічних службовців (на правах Управління) у Вищій школі публічного управління за період з 01 грудня 2022 року по 31 січня 2023 року.

4. Інформацію про суму отримання/неотримання ОСОБА_1 на посаді заступника начальника відділу розроблення та забезпечення програм підвищення кваліфікації Центру професійного розвитку публічних службовців (на правах Управління) у Вищій школі публічного управління матеріальної допомоги на оздоровлення, матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб, чи будь-якої іншої матеріальної допомоги у 2023 році.

5. Інформацію про суму нарахованої ОСОБА_1 Вищою школою публічного управління заробітної плати (нарахованих доходів під час перебування на простої), в т.ч. у натуральній формі (грн.) (під час його перебування на простої Наказ №103-к від 31 січня 2023 року) за період 01 лютого 2023 року по 03 квітня 2023 року (помісячно).

6. Інформацію про кількість працівників Вищої школи публічного управління, які були переведені на простій у період з 01 січня по 28 лютого 2023 року.

7. Інформацію про кількість працівників Вищої школи публічного управління, які не були переведені на простій у період з 01 січня по 28 лютого 2023 року.

Зобов`язати керівника Вищої школи публічного управління надати витребувану судом інформацію протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити керівника Вищої школи публічного управління про те, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Направити копію ухвали до Вищої школи публічного управління для виконання.

Відкласти розгляд цивільної справи в порядку спрощеного позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення простою та стягнення різниці у заробітній платі за час простою, на 11 годину 00 хвилин 01 червня 2023 року.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя

М.П. Одарюк

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110912431
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення простою та стягнення різниці у заробітній платі за час простою

Судовий реєстр по справі —367/2279/23

Постанова від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Рішення від 23.08.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Рішення від 21.08.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні