Ухвала
від 18.05.2023 по справі 927/1515/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18 травня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/1515/15

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В., розглянувши справу за заявою кредитора: Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", код 00039002, провулок Шевченка, 12, м. Київ, 01001

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "М`ясо-виробничий комплекс "ПАНВІТЕК", код ЄДРПОУ 34224583, вул. Гагаріна, буд. 2-В, смт. Березна, Менський район, Чернігівська область, 15622

кредитори у справі:

Головне управління ДПС у Чернігівській області (вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 43143966)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-2002" (вул. Кондратенка,6-А, м.Полтава, 36009)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Сіб-Агро" (вул. Маршала Бірюзова, 32-А, м.Полтава, 36007)

Приватне підприємство „Вікторіа" (вул. Єлизавети Чавдар 7, м. Київ, 02140)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Біовак Україна" (вул. Козацька, буд. 120/4, м.Київ, 03680)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Альфа-Вет" (просп. Перемоги, буд.96, оф.2, м.Київ,03062)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Агроветсистеми" (вул. Червоноармійська, буд.102, кв.28, м. Київ, 03150)

Товариство з обмеженою відповідальністю "Агроефект плюс" (вул.Новокостянтинівська, 4-А, м. Київ, 04655, код ЄДРПОУ 40094650)

Учасники справи: Національний банк України (вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601)

Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області

(пр-т Миру, 43, м. Чернігів, 14000)

предмет спору: про порушення справи про банкрутство

Учасники справи не з`явились.

Провадження у даній справі порушено ухвалою господарського суду від 12.01.2016. Оголошення про порушення провадження у справі оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 13.01.2016, №27218. Ухвалою від 05.04.2016 визнано вимоги кредиторів, а ухвалою від 15.04.2016 затверджено реєстр кредиторів у цілому.

Постановою господарського суду від 30.06.2016 припинено процедуру розпорядження майном, боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Обов`язки ліквідатора покладено на арбітражного керуючого Закорка В.В. (провулок Пляжний, 3, м.Суми, 40000).

15.09.2016 справу №927/1515/15 передано на розгляд судді Белову С.В., у відповідності до розподілу справ автоматизованої системи документообігу суду (протокол автоматизованого розподілу судової справи між суддями № 927/1515/15 від 15.09.2016 та відповідно до розпорядження Господарського суду Чернігівської області № 02-01/40/16 від 15.09.2016 щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справи №927/1515/15).

Ухвалою господарського суду від 01.08.2019 замінено кредитора по справі - Менську об`єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Чернігівській області на Головне управління ДФС у Чернігівській області та зобов`язано ліквідатора виконати дії передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та внести зміни до реєстру вимог кредиторів.

23.12.2019 ухвалою Господарського суду Чернігівської області, зокрема, замінено кредитора у даній справі Головне управління ДФС у Чернігівській області (код ЄДРПОУ 39392183) її правонаступником - Головним управлінням ДПС у Чернігівській області (вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 43143966); зобов`язано ліквідатора виконати дії передбачені Кодексом України з процедур банкрутства та внести зміни до реєстру вимог кредиторів.

Ліквідаційна процедура у даній справі неодноразово продовжувалась, востаннє ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 08.11.2022 продовжено строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "М`ясо-виробничий комплекс "ПАНВІТЕК" арбітражного керуючого Закорко В.В. (а/с 112, м. Суми ВПЗ, 40000) на 6 (шість) місяців до 08.05.2023; зобов`язано ліквідатора: надати господарському суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та інші документи, які підтверджують виконані в ході ліквідаційної процедури дії.

У зв`язку з закінченням строку ліквідаційної процедури 08.05.2023, ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 05.04.2023 було призначено судове засідання та витребувано від ліквідатора звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та інші документи, які підтверджують виконані у ході ліквідаційної процедури дії.

У судове засідання 04 травня 2023 року ліквідатор та учасники справи не з`явились, ліквідатор витребуваних судом документів не надав, у зв`язку з чим суд ухвалою від 04 травня 2023 року відклав розгляд справи на 18 травня 2023 року; повторно зобов`язав ліквідатора надати господарському суду звіт ліквідатора та інші документи, які підтверджують виконані в ході ліквідаційної процедури дії.

04 травня 2023 року на електронну адресу суду від ліквідатора надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на півроку та про відкладення розгляду справи.

У судове засідання 18 травня 2023 року ліквідатор не з`явився.

Розглянувши клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури, господарський суд встановив:

У відповідності до ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Згідно ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Стаття 90 Кодексу України з процедур банкрутства визначає випадки при настанні яких господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство. Зокрема, відповідно до змісту наведеної статті, закриття провадження у справі про банкрутство після визнання боржника банкрутом можливе лише якщо: боржник - юридична особа не внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; юридичну особу, яка є боржником, припинено в установленому законодавством порядку, про що є відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом; справа не підлягає розгляду в господарських судах України.

Норми ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства не містять такої підстави для закриття провадження у справі про банкрутство як закінчення строку ліквідаційної процедури.

У відповідності зі ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд постановляє ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Кодексом (ч.4 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства).

Частиною шостою ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи-банкрута.

При цьому, суд виходить з системного аналізу положень Кодексу України з процедур банкрутства, зокрема ст. 64, 65, якими визначено підстави та порядок завершення ліквідаційної процедури, відповідно до яких ліквідаційна процедура закінчується не збігом строку ліквідаційної процедури, а завершенням продажу майна банкрута, завершенням розрахунків з кредиторами, затвердженням звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу та внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи-банкрута.

У відповідності з ч. 4 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, встановлення господарським судом під час розгляду звіту ліквідатора факту невиявлення або нереалізації останнім майнових активів банкрута у повному розмірі є підставою для призначення нового ліквідатора, який діє згідно з вимогами Кодексу України з процедур банкрутства, що в свою чергу свідчить про можливість та необхідність продовження строку ліквідаційної процедури банкрута у разі його закінчення на час розгляду господарським судом звіту ліквідатора.

Окремо судом враховується, що ліквідатор зобов`язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс після завершення всіх розрахунків з кредиторами, а не у встановлений строк. При цьому, незавершення ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Кодексу України з процедур банкрутства, не є підставою для закриття провадження у справі.

Враховуючи те, що у даній справі сплинув строк ліквідаційної процедури, однак ліквідаційна процедура банкрута не завершена і для її завершення потрібен додатковий час, суд вважає за необхідне з метою здійснення необхідних заходів у ліквідаційній процедурі у даній справі задовольнити клопотання ліквідатора і продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора на шість місяців.

Керуючись ст. 58, 60, 64, 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "М`ясо-виробничий комплекс "ПАНВІТЕК" арбітражного керуючого Закорко В.В. (а/с 112, м. Суми ВПЗ, 40000) на 6 (шість) місяців до 08.11.2023.

2.Зобов`язати ліквідатора: надати господарському суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та інші документи, які підтверджують виконані в ході ліквідаційної процедури дії.

3.Копію даної ухвали направити кредиторам та ліквідатору Закорко В.В. (а/с 112, м.Суми ВПЗ, 40000 та на e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала складена та підписана 18 травня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строки, визначені ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110957298
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Учасники справи не з`явились. Провадження у даній справі порушено

Судовий реєстр по справі —927/1515/15

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 04.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 05.04.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 25.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 12.07.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні