Ухвала
від 19.05.2023 по справі 144/654/23
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/654/23

Провадження № 2/144/219/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у цивільній справі

"19" травня 2023 р. смт Теплик

Суддя Теплицького районного суду Довгалюк Л.В., розглянувши позовну заяву керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Гирби Володимира Михайловича в інтересах Соболівської сільської ради до ОСОБА_1 , фермерського господарства «Пролісок Люкс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Гирба В.М. звернувся до Теплицького районного суду Вінницької області з позовом в інтересах Соболівської сільської ради до до ОСОБА_1 , фермерського господарства «Пролісок Люкс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки.

18 травня 2023 року судом отримана відповідь № 77733 від 18.05.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру про зареєстроване місце проживання відповідача у порядку, передбаченому ч. 8 ст. 187 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд відкриває провадження у справі.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п. 4 ч. 2ст. 187 ЦПК України).

Згідно ч. 4 статті 19 ЦПК України, для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, передбачене загальне позовне провадження.

З огляду на категорію та складність справи, беручи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, з метою забезпечення дотримання принципів пропорційності та змагальності сторін, дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Вивчивши матеріали справи, суддя дійшов висновку про необхідність прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та призначення справи до розгляду у підготовчому судовому засіданні.

Керуючись статтями 19, 175, 177, 187, 190, 259-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі за позовом керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Гирби Володимира Михайловича в інтересах Соболівської сільської ради до ОСОБА_1 , фермерського господарства «Пролісок Люкс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 про витребування земельної ділянки.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 14 годину 00 хвилин 20.06.2023 року у залі судових засідань у приміщенні Теплицького районного суду Вінницької області.

Викликати в судове засідання учасників справи та надіслати їм ухвалу про відкриття провадження у справі, відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі наявні у нього докази на підтвердження заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи згідно ч. 3 ст. 83 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду.

Попередити учасників справи про неприпустимість зловживання процесуальними правами. Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Інформацію щодо справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110961261
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —144/654/23

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні